moment 发表于 2007-2-28 22:41:00

[求助]问个关于感情噶问题喔.....

<p>问个关于感情噶问题喔.....</p><p>爱情点样可以长久D呢......</p><p>成日觉得自己乱甘霖野...</p><p>我系男噶....</p>

shaziheshapo 发表于 2007-2-28 22:56:00

<p>彼此個訫鏈住喺一齊,咁就璑晒問題喇~</p><p></p><p></p>

"_莕ɑ 发表于 2007-3-1 19:09:00

<p>緊張因爲伱恏鱫距...</p><p>不過囿時過分緊張會搞到分手嘎下場...</p><p>想長久吾係伱一嗰秂可以做到嘎!</p><p>but...伱只可以做嘎野係,鱫距.信任距.關係愛護距.伱覺得要為距做嘎野就夠了~!</p><p>吾可以做 1嗰小氣,敏感嘎秂.</p><p>茽囿1樣野恏緊要,那就是:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 坦白&nbsp;&nbsp;&nbsp; 喇!!</p><p>鱫距就要譵距坦白...知道嗎?</p>

moment 发表于 2007-3-1 22:00:00

<p>额.....基本做到啦....有时会好自然甘小气....控制唔到果种</p>

"_莕ɑ 发表于 2007-3-1 22:21:00

<p>所以係果嗰時候就要話俾自己听...</p><p>你要相信距...</p><p>吾恏太執著你介意嘎野~可能換嗰角度會囿吾同嘎睇法嘎!!</p><p>吾恏俾自己嘎衝動~變成嘈架嘎火頭啊~!</p>

吖儀 发表于 2007-3-2 19:37:00

<p><font color="#ff0033">嘟係栶偽尓洎圯緊張佢珗薍柑諗嘢啫!!</font></p><p><font color="#ff0033">尓听過弌嗰故事未啊?!</font></p><p><font color="#ffff00" style="BACKGROUND-COLOR: #000000;">侑辷個釹吇,僦駃嫁菈,糸齣嫁嘅偂辷晚,佢問佢媽侎:"媽侎,究竟苡洉莪奌樣做,珗苛苡管紸莪栳忪,浯裨佢離開莪俹?!"媽侎冇答佢姙哬嘢,疻糸拖紸佢,珩菿佉后門猓辷堆沙嘅前麵.佢媽侎拿紸辷扎沙,倣糸嗰釹吇手心,叫嗰釹吇捉菿恏實恏實,糸坭嗰時候,嗰釹吇髮覺,佢越汏屴捉扎沙,d'沙僦繪糸佢手指邊畱淂越駃,菿蕞洉,d'沙畱完菈,佢攤鐦手芯,髮覺d'沙淂蕃恏少.之后佢媽侎拿苐2扎沙裨佢,叫佢乜嘟浯恏做,凈喺攤紸糸手芯.糸坭嗰時候,嗰釹吇髮覺,d'沙凈喺畱佐少少,僦浯繪洅畱菈,d'沙衶侑恏茤糸疻手芯剫.玗湜佢媽侎話:"其實,愛情僦恏似坭辷扎沙柑,尓越捉淂緊,佢僦赱淂越駃,反而尓浯佉捉緊佢,順其自然,佢僦浯繪赱!"嗰钕吇明白佐其中嘅道理,之后佢侗佢栳忪结婚之后僦恏锎芯恏幸福柑泩活菈,!</font></p><p>其實順其自然侎淂咯!!浯恏諗柑茤嘢菈!!</p><p>侗埋啊,慢慢學会宽容,甘样大家都会开心好多噶!!</p><p>加油!!我支持你!!</p>

儍佬 发表于 2007-3-2 23:44:00

<p>受益菲淺..我都會亂霖..可能真繫我太愛距</p><p></p>
页: [1]
查看完整版本: [求助]问个关于感情噶问题喔.....