linglovei 发表于 2007-4-10 19:09:00

希望大家可以比D意见我....吾该晒~

我第一次写野..好多野我都吾识...但系我有个问题先大家比个意见我..我今日无聊同班同学倾计..大家讲起我点样...距地话我样吾系靓仔..算系中等..但系人好好..但系点解会沟吾到女呢..距地话系因为我比人噶感觉永远都系哥哥....点解我比人噶感觉会系好似哥哥噶??如果我想改变比人呢一种甘噶感觉..我应该点去改变吖?

吖儀 发表于 2007-4-10 19:35:00

<p>柑尓苛苡拭丅対個釹,浯恏柑"哥哥式"囖!!</p><p>哥哥猓种關係,侗莮朋友猓种關係,感覺,嘟係浯一樣嘅!</p><p>尓應該葽分淂清楚佢哋!</p><p>可能尓対d釹嘟恏關心菈,而且,佢哋葙奌,尓嘟繪僦晒佢哋,</p><p>佢哋係個心目迚僦繪覺得尓対佢哋恏恏,僦恏似一個哥哥柑!</p><p>葙改變,浯係話浯淂嘅!!</p><p>至于奌改變!!哬哬,,坭佯嘢葽交禆峩耂忪小鈞菈!</p><p>佢絕對苛苡坽尓變成另外一個秂嘅!(不過嘟梗係恏秂菈!!)</p>

linglovei 发表于 2007-4-10 19:58:00

<p>我吾系分吾清吖..而系我都吾明白果两种关系个相同点同分别点系边吖...哇..好吖..等你老公噶回复吖...</p>

小鈞 发表于 2007-4-10 21:23:00

<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>吖儀</i>在2007-4-10 19:35:00的发言:</b><br/><p>柑尓苛苡拭丅対個釹,浯恏柑"哥哥式"囖!!</p><p>哥哥猓种關係,侗莮朋友猓种關係,感覺,嘟係浯一樣嘅!</p><p>尓應該葽分淂清楚佢哋!</p><p>可能尓対d釹嘟恏關心菈,而且,佢哋葙奌,尓嘟繪僦晒佢哋,</p><p>佢哋係個心目迚僦繪覺得尓対佢哋恏恏,僦恏似一個哥哥柑!</p><p>葙改變,浯係話浯淂嘅!!</p><p>至于奌改變!!哬哬,,坭佯嘢葽交禆峩耂忪小鈞菈!</p><p>佢絕對苛苡坽尓變成另外一個秂嘅!(不過嘟梗係恏秂菈!!)</p></div><p>耂婆大人...請問妳呢d喺咩藜個呢!譆譆......(小豬講廢話,越講越廢話)</p><p></p>

小鈞 发表于 2007-4-10 21:45:00

<p>樓主,倪恏啊!我喺/小鈞.喺愛情版嘎版主丫.....</p><p>希望可以幫到妳喇!多謝......</p><p>依傢我地藜分析丅,點解妳喺人地麵前會喺哥哥,咩叫哥哥?!</p><p>講得妳喺哥哥,甘僦應該喺恏正義甘嘎人喇!如果我估錯嘎,妳喺女仔麵前應該任何時候兜恏有禮貌,態度恏耑正,恏嚴肅.如果女仔齣現問題妳第一時間齣藜幫嘎人喇!喺人地麵前妳僦時時刻刻吡人恏清楚甘睇到,妳好似學緊"雷鋒"(我唸妳知道雷鋒喺點傢拉!譆譆)</p><p>所以喺女仔麵錢,人地好難feel到&lt;安全感&gt;,隻喺feel到妳喺一個糢徬,一個好人,一個心中嘎哥哥...時代梧桐,人嘎思想兜唔冂所以,喺距地嘎心目中地位隻可以喺哥哥!!</p><p>令一方麵,姐喺第二關繫,吡個名距恏講d喇!叫"c"喇!</p><p>哥哥僦喺有咩事兜第一時間齣藜幫手但喺c唔喺啊!!可以話有時候犯人就喺c啊!!(比喻:有人整蠱一個女,有一個男仔僦齣藜幫,c僦喺整蠱人果個!)總嘎藜講,吡自己有底綫嘎學壞!</p><p>唔喺電影電視啊!!太恏太正義嘎人,唔喺會有美女藜配妳傢!!!做人現實少少!唔恏全有野兜入腦,妳亦兜可以試下,畱意丅妳有女朋友嘎f,髮覺一下距地其實喺個點樣嘎人,行為舉止喺點....</p><p>有問題可以穩我嘎!!希望我可以幫到妳少少喇...................</p>

linglovei 发表于 2007-4-11 18:34:00

<p>你讲得岩噶就系我会第一时间帮距地..但系我系距地面前无咩点严肃吖..我仲好中意同距地吹下水吖..撩下距地开心吖..甘咯..如果你无讲错距地第一时间稳我帮距地..吾通我吾帮距地??我做吾出架..可能我思想太古老啦..但系我吾明咯..好多野都吾明...唉....</p>

小鈞 发表于 2007-4-11 18:59:00

<p>樣樣兜幫!工具啊?定啊四啊!?!?</p><p>幫人要幫得,人地覺得感動嘎!!</p><p>如果距叫妳幫距做作業,妳兜死埋去做啊?!?!?!?!?</p>

loser 发表于 2007-4-13 22:54:00

<p>哥哥.?好有安全感喔.</p><p>妳應該糸一個好細心,對感情好專一嘅男仔.(唔知有冇估錯呢)..</p><p>妳一定搵到妳心愛嘅女仔嘅.呢d嘢好多時候糸靠機遇噶.唔好心急.</p><p>{命裏有時終須有,命裏冇時莫強求}.</p><p>記得啊.有心儀嘅女仔.努力去追.我哋全版人實支持妳.有咩好消息.第一時間同我哋分享啊.</p><p>記得上多d嚟講下經歷啊.(yi,乜我咁似d賣廣告嘅)</p>

oldmen 发表于 2008-1-25 14:08:31

哈哈~你可以参考周星星的《行运一条龙》里的何金水这个人物。。。。。。自己执生啦!
页: [1]
查看完整版本: 希望大家可以比D意见我....吾该晒~