尔英 发表于 2008-1-28 00:53:28

第三者

系大半年前识到"距"    依家所谓嘅"男朋友"......
       经过朋友嘅介绍....我识到距.....   我地大家觉得好好...就开始佐........
       开头嘅一个月里面.....我地真系好开心.....   但是一晚好突然....听到距嘅一个电话..(我地分开拉).....

我当时真系5知乜感觉....我真系5知道自己可以点做...    我打电话比距..但是距冇理我....
      我5知可以点....好傻感吃佐好多朋友帮我开嘅安眠药......    我5知应该讲好定5好拉....    个晚妈妈走佐黎我间房.....发觉我有D嘢5妥...    距送佐我去医院......      本来.我捻住就感就当解决佐........但是.......
   我出佐院之后有打电话比距.....但是距都系冇理我....       经过我D朋友讨论....传到距耳中.....      
      距打佐个电话过黎....问我有冇乜事.....叫我好好休息.......以后5好再做列D傻事.....    跟住我就同距讲.....我地5好分开啊....我做5到啊......    距好认真同我讲"其实我已经有女朋友噶拉....我地一齐好耐拉...几年拉....我5值得你感样为我噶...."
    我听到觉得好突然拉......    但是我第一时间讲.....我真系5想分开....我5想冇佐你啊....

我一直感同距讲.........   或者距感动佐褂....    距应承再同我一齐....    我真系好开心.....

距应承同翻我一齐嘅几日后.....距都会讲.....叫我捻清楚....   我好确定复距.....我5会放弃......

距应承同翻我一齐嘅一个月后.....我终于系恒宝第一次见翻拉....我地好开心行佐一日街....   
旁晚嘅时候....我地各自走佐(因为距有事,,,,因为距女朋友).......   我搭车翻屋企嘅时候收到距嘅信息......
内容(对5住啊..陪5到你翻屋企....我今日真系好开心....因为你肯定再接受我列个衰人...    我今日见到你..真系好想紧紧揽实你....因为我怕以后再见5到你......我爱你)      
   我当时喊佐出来...................         

..................................................

半年前到今日01.27其间我地真系发生佐好多事情......
    有好多5开心 ....亦都有好多开心......   虽然距口中会讲"其实真系可以同时爱两个人噶...." 但 我真系相信距噶.... 其实我真系好想放弃.....因为....咧一段感情永远5系完整噶....我觉得自己永远系人地第3者.....   但是其实我都觉得距真系好认真...好努力感比机会我地大家一齐相处....是 系真噶....(如果距女朋友打比距....距会好快就收线...因为距会怕我5开心...距都会怕我介意......)
   今日01.27我同距出佐去....我有系距面前讲一D关于第3者嘅嘢...距觉得我系到讲自己....距好认真感同我讲(我以后5准你再感讲....亦都5比你再感捻....)    我真系觉得好感动....

晚上因为距有事(大家都应该知道拉)........冇送我翻去就走佐拉.....
   我5系嬲距...但是5知点解...我依家觉得好辛苦....我真系想放弃....但是我又好5舍得....

我真系5知可以点?

尔强 发表于 2008-1-28 00:59:05

放弃吧....
       妳不要再这样拉....

找一个好吗?         或许更好拉

j8986898 发表于 2008-1-28 01:30:01

开始已经系个错误....
虽然我未经历过..
但系..2个人一起都系想大家都开心...
对方如果比5到你想要嘅野...呢段感情或者开始出现裂痕了.
如果好似你甘..始终会有崩溃的一日....
也许放手才是对你最好的..

j8986898 发表于 2008-1-28 01:33:53

人始终都要向前行...其实你地应该感激对方....
你地一起果阵都改变过对方..令自己走想成熟..
而你地一起嗰阵嘅时光只属于你地...

呢段话明白么.
当我们拥有的时候,我们总是埋怨自己没有些什么,当我们失去时,我们却又忘却自己曾经拥有什么.什么时候,我们才能为自己拥有一切满怀感激?

xin.b 发表于 2008-1-28 01:46:45

不要這樣啦...
下一個會是更好的...
何必要自己咁辛苦喔...
與其咁落佉..隻會呤到你自己更加唔開心噶扎..

edwinhu128 发表于 2008-1-29 03:22:06

咁果個男又幾happy喔 1拖2
唔方便教妳點做
但係我覺得lg還沒有長大 愛一個人唔一定要擁有他 you know?
又或者叫個男仔理性d 1就1 2就21夫2妻又可以維持到幾耐 愛過已足夠 何必咁執着
不過呢d咁難做得到噶嘢 睇怕無幾多個 (除佐我之外)

以上噶嘢純屬個人意見 如有不滿 請多多包函

尔英 发表于 2008-1-29 15:40:27

edwinhu128

你好似好熟啵...或者你讲下我可以点做啊.....

THX........

edwinhu128 发表于 2008-1-30 01:11:23

原帖由 尔英 于 2008-1-29 15:40 发表 http://www.ee23forum.net/bbs/images/common/back.gif
edwinhu128

你好似好熟啵...或者你讲下我可以点做啊.....

THX........
嘢....人o地仲生噶 未食得噶
不如妳加我 我慢慢黎喇

|"尛欣↘__ 发表于 2008-2-1 02:54:32

讲唔定无几耐你都一样会好似果个女人一样····

其实你成为第三者错的晤系你```系果个男 ``竟然系尊重你 爱你 点解唔飞佐果个```

爱情的世界里面都系自私的``可以允许容纳第二个人咩```

个男都几好吖```边个唔识得讲```讲唔定对住你一套```对距系另一套```同时拥有两个女人对自己的好```边个唔想要

甘的爱同比人玩无咩唔同

普通女孩 发表于 2008-2-2 20:06:08

我觉得你好辛苦啊~~~~~~
其实我觉得你应该要放手~~
或者叫区响你地2个人之中选择一个~~
继续甘样落去对大家都无好处嫁~~~
难道你可以比自己个男朋友同另外一个女人分享啊~~~~

繌咪 发表于 2008-2-4 03:16:55

哩家5係古代囖   1夫兩妻~~
你就應該放手啦
甘未仲辛苦仲同你講埋<其实真系可以同时爱两个人噶>
我就真係5信囖
你應該要佢揀

lg希望你不要介意~~

啃啃 发表于 2008-2-5 18:41:03

我觉得应该放弃咯。尼个男本来有女朋友仲拖你。
   就足以证明距有几甘花心拉,5值得你付出嘎....

霖清楚d拉。

nic123 发表于 2008-2-14 13:51:12

楼主..你真系要谂清楚啊..日子耐左你真系会崩溃架..你唔可能一直都可以甘样容忍到..距始终唔系属于你一个架..距依家甘拖住你..只不过系因为距同距女朋友耐左无左新鲜感..所以先会想同第个一齐..如果距真系甘中意你..我觉得距会同距女朋友讲清楚咯..但系唔系啊..如果你要距选择..我觉得哩个答案你我都知..距会选择离开你..如果距会放弃距同距女朋友哩段感情..当初就唔会选择离开你啦..距觉得你对距仲有新鲜感..所以距先甘拖住你姐..如果耐左距厌啦..距都觉得甘样拖好攰而再一次离开你..你又会点呢..日子耐左你咪更加放唔低哩段感情..我好希望你可以重新站起来..放弃哩个男仔..我亦都知道讲就容易做就难..但系..有时有D野唔属于你噶无谓强求啊..只会自己唔开心..只有2个人噶爱情先至真系开心..真系幸福..唔好再令自己受甘深噶伤害啦..

wxw247814 发表于 2008-3-2 23:42:21

支持~~~

等我地为论坛共同成长努力!!
页: [1]
查看完整版本: 第三者