吖儀 发表于 2008-6-18 02:27:56

某某、

唔知道大家有冇试过咁嘅经历,明明你好憎一个人,好憎好憎,但系,到你哋断绝来往之后,你又会突然挂住佢。

睇完《我的最爱》,我有谂过,我的最爱究竟系边个。

可惜,冇,我冇最爱。

对于我嚟讲,我嘅LIFE冇最爱,每一次恋爱嘅时候都话嗰位男友系最爱,其实我觉得好讽刺。

因为,恋爱只系时间嘅长短,唔关最唔最爱事。

我曾经有一个后备情人。

我需要佢嘅时候,我去揾佢,我想发泄嘅时候,我去闹佢。

佢曾经做过正选,但系,无论系正选亦或系后备,我都依然选择住佢。

但有一日,嗰个男人终于忍受唔到。

我哋嘈咗一场好大好大嘅交,嘈到断绝来往。

听住“心乱如麻”,谂翻起好多往事。

唔知佢仲记唔记得呢一首歌。系我同佢啱识嘅时候,一齐用嘅铃声。

“没有胆色缠你心乱如麻”

一直以嚟,以为佢冇咗自己唔得,曾经那么一刹那以为,自己都冇咗佢唔得。

但系,仲系相信一句话“呢个世界冇话边个冇咗边个会死”。

我变咗,变得唔信人,变得对身边嘅事、人,都充满警觉。

直到有那么一天,知道佢话佢嘅最爱,已经再都唔系我嘅时候,个心,的确很痛。

我唔系一个输得起嘅人。但我真系开始搞唔明。

分开以后,自己仲好爱佢嘅时候,因为佢有女朋友,想法设法要佢讨厌自己,等佢同佢女友幸福。

遗憾嘅系,佢一直都唔知道我嘅谂法,一直都唔知道我背后嘅故事。

直到有一日,我哋断绝来往后嘅某一日,终于忍唔住,打咗俾佢。

再次遗憾嘅系,佢已经唔想再听到我把声,佢令我感受到,我当初对佢嘅冷淡,佢亦都冇俾机会我去讲出一切。

佢第一次,第一次狠狠咁吸咗我电话。

嗰晚我喊咗。系好心痛咁喊咗。

其实,我目的已经达到咗,佢好幸福,佢而家亦都好讨厌我,点解我仲会唔开心?点解我仲会喊啫?

睇住个个都有拖拍,自己单身嘅时候,的确多咗几分寂寞。

我总会被寂寞吞食。

到嗰一刻先发觉,原嚟,有一个人,一早就系我心目中有咗一个固定嘅位置。

从来冇人摧毁过呢个位置。从来冇人代替过呢个位置。

系我一直以嚟,完全冇理过嗰个人嘅感受,遮掩咗呢个位置。

可惜,嗰个人,从来,从来,从来,都唔会知道我点谂。

“在夜深人静的时候,想起他,他现在好吗”

对你,我已经冇咗恨。

更多嘅,系情。

我会好好过,等你再爱我。

到那一刻,我不会再放过。

********************************************************************************************************************************
我发神经,大家可以唔洗理我,唔洗留言。

∑尕※婷◆ 发表于 2008-6-18 19:43:01

哈哈..咁我5理嘎拉

吖儀 发表于 2008-6-18 23:45:46

恩,对,我发神经而已。

小勋子 发表于 2008-6-24 00:10:55

我都看了<我的最爱>..
是边想着她边看的....
看完之后自己心里也真的百般滋味!感触挺多的!
以前..我是习惯了她在自己身边..
现在..我是习惯了每日去想她........
长大了..活着..真累!

XD_蚜頭 发表于 2008-6-24 00:47:38

继续玩街波

儍大雄 发表于 2008-7-4 23:21:10

人都系自私的!!~```呵呵

j8986898 发表于 2008-7-8 16:08:25

爱之深...恨之切...
有些东西错过了就系错过了..尤其系感情..
就算以后在一齐番...嗰层隔膜系无可能修补得番..

a87238258 发表于 2009-1-13 12:49:07

我曾经都有试过霖翻距,不过我觉得过左就系过左囖,无畏在霖了

babyduck 发表于 2009-7-25 04:19:34

有过差不多的经历,

qq303837880 发表于 2010-5-9 17:39:34

很好很好的发泄出黎 就得啦以后过好D就 ok啦

◇小遊遊◆ 发表于 2011-3-24 20:08:26

支持..都几感人噶...

stephy-ku 发表于 2016-10-11 13:56:43

有病!!!
页: [1]
查看完整版本: 某某、