Aい飞天猪/aw 发表于 2008-7-4 00:42:31

蒲场“8大恶行~~~~~~~

上个星期听到我朋友同我讲·~~其条女系出外边浦的时候卑人搞大个肚~~~~当时我极度无言~~~ 其实而家出来我都好信一句话~~~[出来行~~就预左要还]

一下呢段呢~~系我系某个地方睇到的~~~觉得非常之岩~~~~
1、偷也:严重损人利己,本来呢样也都系社会存在嘎一种丑态,点知依加中发展到蒲场,经常听到各位蒲友话吾见也,甘真系几惨咯!
预防方法:将自己嘎也保管,吾保管都要放好,经常留意自己嘎也!

2、落药:严重受女仔所反感与重视,落药事件嘎受害人多为女仔,虽然发生率吾高,但系一旦发生,另受害人蒙受精神上与身心上的严重创伤。
预防方法:同陌生人出去玩嘎时候,去完厕所番来嘎饮料就吾好再饮,最好有自己嘎朋友陪同体住。

3、呃手机:都系损人利己嘎行为,呃手机者都系利用人地对自己嘎信任,以及人性本来存在嘎爱心,受害者蒙受嘎就系一定嘎经济损失咯。
预防方法:真系要带眼识人,老实讲,吾熟嘎你就吾会借手机给他,都系熟先呃到你姐,甘当然,如果大家出去玩嘎时候,尽量吾好问人借手机咯,费事大家尴尬啦!

4、戒仔戒女:出来玩嘎一部分人,都系为左戒仔戒女,大家都系抱住玩玩下嘎心态,轻则当晚留个电话,容日再戒,重则玩ONE NIGHT,之后米话果晚饮大左,咩都吾知,男仔如是,女仔米体下边个系水鱼,叫他出来埋单,甘又可以玩番晚了!
预防方法:食得咸鱼就要抵得渴,你吾想嘎,就无人可以迫到你,如果你自己愿意嘎,他日就吾好怨呢样果样,吾系话蒲场无真爱,就算有啊,都吾系话一晚就给你稳到嘎!

5、醉酒闹事:呢样也相信好多人都试过嘎啦,根据闹事程度不同以及反馈结果不同,最后蒙受损失嘎都系闹事者本人,无论系经济或者身体上嘎损失。
预防方法:最好吾好给自己饮大,饮大左都要时刻觉得自己吾系最好打嘎,尽量吾好去搞事咯,同埋身边嘎朋友知道他饮大嘎话,米体住他咯!

6、痴饮痴吃:呢个现象嘎危害性就吾系好大,不过都几黑人憎咯,最惨一样也就系蒲场的无论男女,都存在呢种现象,喂老友,大家出来玩都吾系傻嘎,给你痴得一两次,晤通中会有第三次咩,出去玩就梗系大家一齐A钱嘎啦,吾好稳埋你觉得所谓嘎籍口而吾A钱,我地都吾系傻嘎!
预防方法:无钱就吾好出来玩,出得来玩就要预左使钱,为左果一百几十而搞到自己个名臭晒,好似吾值得姐。

7、HI也:点解要将HI也放到甘后呢,因为呢样也好似对其他人无影响,但系对自己嘎脑部会造成永久性嘎伤害,到时你吃多多脑轻松都无用嘎啦!
预防方法:无得预防,你自己吾想嘎话,无人迫到你,因为呢样系主动嘎,而落药系被动嘎!

8、争仔争女:呢D都系细路仔嘎表现咯,不过依加蒲版嘎年龄真系好细,14岁都可以发帖叫人带她出去蒲嘎,争仔争女造成嘎后果轻则就朋友反面,重则米大家兵戎相见咯!
预防方法:大家要清楚一样也,中意系一种感觉,追女仔都系公平竞争,并吾系话你通过咩手段争赢左就可以赢得芳心,你估依加比武招亲咩,而且如果对方有意要求你地争嘎话,甘对方中意你嘎程度都吾系高咯,所以吾好为左甘嘎人,牺牲你自己嘎友情!

呢篇野我根据我自己的睇法过左少少·~希望作者唔好介意·~

2828 发表于 2008-7-4 00:59:38

咩黎架~~~

librar 发表于 2008-7-4 01:01:23

哈哈!我支持吓先!虽然我有时都会去!但系我唔会出现上面唧现象啊!!

jasonkazaf 发表于 2008-7-4 03:25:03

希望D后生仔女都洁身自爱啦!

Aい飞天猪/aw 发表于 2008-7-4 17:44:04

回复 2# heyudi2828 的帖子

在浦的时候需要注意的东西·~~~- - 你呢个·专门半夜出去界女的~~~扮咩着

繌咪 发表于 2008-7-4 23:06:19

哇飛天豬D內容幾好喔
但係哩篇嘢5係應該係亂up 24咩
好似同識識相關冇關囖

但係哩篇嘢真係好好吖`
教識我地去蒲要注意D咩
雖然我5去蒲~

多謝飛天豬吖~~

Aい飞天猪/aw 发表于 2008-7-5 00:16:12

呢D全部系经验架·~http://www.boxy.com.cn/images/smilies/default/a_%20(12).gif~- - 咩乱up24着http://www.boxy.com.cn/images/smilies/default/a_%20(0).gif·~~加上呢D应该属于识朋友之类http://www.boxy.com.cn/images/smilies/default/b_shy.gif所以呢·~属于识识相关的~~~

V殿下 发表于 2008-7-5 04:58:08

傻咪係話 你篇嘢應該發表係 “亂UPxxx”個欄目個度喔 唔係話你亂咁up
個人冇點蒲 不過都知道入面有D幾雜下
記得其實夜晚放學踩單車返屋企 有個男應該係蒲友係BAR度彈出嚟沖出馬路say hi
嚇鬼我 我飛緊車吖 佢真係想si定喇

繌咪 发表于 2008-7-6 13:40:45

say hi好搞吖   哈哈
我冇蒲過 5知係點嘅   
我要做乖女5蒲 哈哈`

耿耿于懷 发表于 2008-7-7 15:55:04

飞天猪
睇来你比人厄唔少喔

Aい飞天猪/aw 发表于 2008-7-7 23:13:35

原帖由 耿耿于懷 于 2008-7-7 15:55 发表 http://www.ee23forum.net/bbs/images/common/back.gif
飞天猪
睇来你比人厄唔少喔

Aい飞天猪/aw 发表于 2008-7-7 23:14:55

回复 8# V殿下 的帖子

飞车·~好危险架·~下次要小心D啊~~

蚊怕水 发表于 2008-7-8 23:51:34

哇。。14岁出离蒲??
边张帖吖?比个link我..
页: [1]
查看完整版本: 蒲场“8大恶行~~~~~~~