Ee23时尚网

登记注册
搜索

[05-19]甄子丹三億孫悟空3D開打

太太不幸小產,子丹坦言做女人很辛苦,生BB亦一點不容易。(資料圖片)

甄子丹人氣爆燈,片約紛至,並鐵定年尾拍攝投資三億的3D-IMAX真人魔幻動作電影《大鬧天宮》,由「葉問」變身為「孫悟空」,大打妖精。電影公司率先發布子丹最具霸氣的孫悟空造型。該戲由星皓娛樂聯同東方電影及北京文華東潤投資,以星級班底巨製,包括監製劉曉光、編劇黃子桓和導演鄭保瑞,子丹說:「孫悟空呢個角色對我嚟講絕對係一項大挑戰,不過我有信心可以發揮得好。」

《葉問2》威盡前半年
據知,片中會有多場天兵、妖魔對戰場面,牛魔王、鐵扇公主、玉皇大帝、二郎神和白骨精等角色將由一線演員參演,攝製隊已會合《魔戒》製作團隊到中國搭建場景,單是搭景總面積已高達二萬五千平方米。此外,子丹主演的《葉問2》內地勁收逾兩億票房,則直逼四千萬,成功打破《72家租客》於新年檔期的三千五百萬紀錄,有望成為今年華語電影票房冠軍。

不過,子丹事事順利之際,卻爆出太太汪詩詩年初不幸小產消息,詩詩承認此事:「當初無特別諗過要,心情都幾失望,有咗又無,子丹都好擔心我身體,有陪我去打針,依家我都驚咗,暫時都唔會要住。」子丹則稱:「經過呢件事,覺得最重要係太太身體健康,做女人好辛苦,生BB都唔係咁容易嘅事。」
丹哥都已經有後啦 仲襟唔識照顧老婆嘅
*滑块验证: