Ee23时尚网

登记注册
搜索

[转帖]中环恒生总行撞鬼

<span class="bt">我系一个银行teller, 件事发生喺旧年!!!!谂起都心寒。 <br/><br/>嗰日我照常做柜台工作, 时间大约下午四点几, 都冇咩客, 有个中年男人拎住本红薄仔埋黎攞钱, 咁我就俾提款单佢签名, 一切都好正常。就喺我入计算机过机时, 出左reject message。我贂一睇, 开头以为自己入错account no, 咁我咪再入多次。点知都系同一个message....... <br/><br/>「Deseased account」(死亡户) <br/><br/>我以为个男人系个户主慨户口托管人, 咁我就同佢讲: 「唔好意思, 先生你有冇攞到死亡证等等慨文件黎?」 <br/><br/>个男人一听到, 即刻大叫: 「咩死亡证呀?????你讲咩呀????好地地死咩呀????你点做野架?????$%$#$%$」 <br/><br/>我俾佢闹到周围d同事同d客都望住, 于是我问多一句: 「先生你系户主本人?」男人更加嬲. 将张身份证掟俾我, 话:「系自己睇下系唔系。」我睇一睇, 个名同个户主一样, 而身份证个样又同个男人一样。我心谂, 呃钱慨话一早走左, 仲点会咁理直气壮。于是我同佢讲: 「可能有d资料出错, 请等等。」咁我就转身拎入去问主管。 <br/><br/>主管check过d资料, 证实个户口已经于几日前由户主家人办理左登记死亡户手续, 连死亡证慨副本都有埋。我同主管两个呆左, 谂紧点样同个「男人」交涉。就喺呢个时候, 我发现本来好地地放喺枱而慨红薄仔, 身份证, 唔知几时消失左, 点搵都搵唔到, 冇办法, 搵返个男人睇下点先, 点知......个男人都一样, 消失得无影无踪。</span>
哇~~~系米甘猛啊~~[em21]
<p>多谢支持!!</p><p>唉,你唔觉香港果边好鬼多呢D0野发生0既咩........</p>
<p>唔錯唔錯.應該支持!!</p>
<p>支持...</p>
银行不是有对狮子的吗?这么大煞气都挡不到,还要是下午的时候!!
<p>哇</p><p>不是吧??咁恐怖??</p>
*滑块验证: