Ee23时尚网

登记注册
搜索

点样先可以赢得真正友谊?.

<p>可能 ' 我发错版啦. 但我真係5知发係边一个版先an .</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 人地话" 朋友易得 .知己难求." .. 但係点解哦. 对朋友付出佐真心后. 往往才发现. 她根本不在乎自己.&nbsp; </p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 究竟是我对待他们的方式错了. 还是根本他们就从来没当我是他们的知己 . 一直都是在利用我.当我傻瓜.?</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 我5想再这样下去了. 我是否应该关起自己的内心? . 我不想再受伤害. 知己. 什么是知己.&nbsp; 知己就是需要&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 你帮忙的时候才出现的麽? .没事的时候就不知去哪里了.&nbsp; 是我的错吗 .? 是我待人接物的方式错了.?</p>
<p>唔知道点讲好&nbsp; </p><p></p><p></p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 我就无咩知己就得兄弟</p><p></p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 不过我成日话&nbsp; 兄弟会好多&nbsp; 真心嘅就得几个~~~~~~</p>
究竟是我对姐妹&nbsp; ."知己" 的要求太高? . 还是在我身边,没有一个人曾对我付出真心???
<p>朋友,系唔需要任何回报嘎,做人都系。。。</p><p>有D时候,人现实D,你就会明我E句嘅道理嘎啦。。。</p><p>当你认为你付出左100%嘅时候,你就会想得到人地嘅100%,</p><p>但事实却往往唔系你鲶得甘简单嘎。。。</p><p>人心唔系加减法啊,有D时候,即使系1+1都唔一定会等于2嘎!!</p><p>做人最紧要嘅,就系无私甘去付出,只要做到问心无悔就够嘎啦,</p><p>其实大家都可以做到甘的话,我觉得E个世界会美好好多囖。。。</p>
<p>如果系我,无论你点对我,我都会用心甘对你.</p><p>我觉得其实朋友都系讲心嘎啫,你用心多人,人地总有一日会感受到</p><p>我以前试过比我认为系好朋友嘅人讲3讲4.</p><p>到最后人地开到声话绝交,但系甘又点呢?(E+我米佢F到咩甘,起码我有事嗰阵佢都会出黎帮我)</p><p>其实朋友5系话你话同我系F就F,而系大家都觉得对方系值得成为自己朋友嘅人</p><p>甘先可以得到真正嘅友谊咯,甘嘅友谊先会长久咯,</p>
<p>&nbsp;. 好多谢你地啊 . 或者,一直以来都係我自己咖谂法错佐 .</p><p>&nbsp; &nbsp;我总係觉得 .我付出佐甘多. 别人就要同样甘对我付出. </p><p>&nbsp;&nbsp; 我係无真心甘对待距地. 我知道.造成现在这样,是我自己的错./</p>
<p>或者咁讲啦,唔好话係自己错唔错嘎问题,首先自己觉得自己有冇咩问题咯...</p><p>如果冇,咁就问心无愧啦,点解要话自己错呢??每个人嘎角度都唔一样,距哋唔接受你嘎好意姐...</p><p>自己付出咗,无论人哋点都唔应该有抱怨,呢D嘢冇对等嘎咯...</p><p>只要自己活得开心快乐,你想点做就点做,唔需要理会太多,负累太多,压得好辛苦咯...</p>
<p>峩侗尓嘟係一樣嘅情况啊!!</p><p>柦係,捂葽緊嘠!</p><p>疻葽洎圯覺得洎圯啱嘅,柑迷佉做囖!</p><p>如果,df係揾尓苯嘅,柑峩諗,坭d朋友葽捂葽嘟淂囖!!</p><p>坭個世界,迚峟恏茤情嘠!</p><p>朋友,捂需要茤,知心嘅,真心嘅,弌両個就夠孒!</p><p>有時候,朋友,就係會係無形迚,柑佯対尓......</p><p>慎重交友啊!!</p>
<p>&nbsp; 我再問大傢一個問題. 如果妳自己最的朋友, 經常因為一點很小小小的小事便不理妳暸. 其實根本不是自己的錯. 但他卻連電話吔不聽. 信息吔不囬 .. .. 過暸很多日后. 妳再次找她 ..她先再理返妳... 然后這樣的事情不斷地髮生.&nbsp; ..我覺得跟同做朋友比拍拖還辛苦. 我還應該珍惜她這個朋友嘛 .?</p>
<p>唉,我都试过呢种情况,只能够自己睇开D咯...</p><p>朋友唔怕多嘎,最紧要係自己识得分係点嘎朋友姐...</p><p>书友?街友?蒲友?酒肉朋友??知心好友??</p><p>呢D就靠自己去定义了...</p><p>反正,到咗最后都係大家妥协,唔谂,咁咪过去了咯...</p>
<p>. 点样先可以令到自己5谂啊 ? . 一无事做, 我就会係度谂. </p><p>&nbsp; 我係一个比较重朋友 既人. 我好介意 D朋友点样对我咖,</p>
<p>无事做就捻,甘你米稳事做咯,呢D野自己捻再多都无用嘎</p><p>系人地甘对你,5系你甘对人</p><p>如果你觉得失去佢地系你嘅损失</p><p>甘你米当佢地开咗个有D过分嘅玩笑。。</p><p>&nbsp;</p>[em04]
<p></p><p></p><p></p><p>莪依傢都喺比朋苃玩完菈,,,</p><p>辷開始,</p><p>莪眞喺接受5到噶!</p><p>但喺啉眞D,,</p><p>又5喺自己錯,,</p><p>佢拋棄尒,,</p><p>喺佢唔識珍惜尒哩嗰恏朋苃姐,,,</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>g__c///尒厊!</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p>
<p>[em01][em01]</p><p>&nbsp;&nbsp; .好开心.有你地既支持啊 !.&nbsp; 我相信自己可以做得更好.&nbsp; .</p><p>&nbsp; &nbsp;.你地都系啊! . 你地都要稳到自己真正既朋友. 你地既知己.! </p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp; 原来最重要下我自己点睇呢件事 .呢个人.</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp; 只要做人宽容D就OK 啦! . 付出5一定要回报 . </p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp; 你地话系咪? </p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp; 我觉得自己以前太执着啦 !. </p>
楼主你认为什么是真正友谊?
5繇付出几多就一定就得到几多嘎..
做人睇开滴咯..
怼咩类型嘎人就用咩类型嘎方式咯...
只要有几个知心就够拉..
5驶计较甘多嘎..
大家开心就得拉..
又5驶甘执着...
洳猓5领你情..
咪算咯..
我怼df嘟繇你敬我1尺..我敬你1丈嘎..
怼我5好嘎..我嘟5会话勉强自己祛怼距好..
放开滴拉..
*滑块验证: