Ee23时尚网

登记注册
搜索
楼主: 繌咪

◆◆'\\*只要係有你既地方,,我刀會去!*<<好睇到喊>.<end>

PART20

嘉星同海宜 LEE 1對番到學校乜刀5知!
之後見到可喬就行左埋去!
星:喬!!!得你1個既?你條女呢.....??KEEKEE(奸笑)
喬:5好咁LUN多口得5得牙?(興)
宜:乜你咁嫁!!!!使5使咁話人牙!!!
星:算啦!佢心情5好..
宜:你心情5好5代表可2搵人發洩囉!!!!(嬲)
喬:咁而家我搵佢發洩又關你Q事咩!!!
宜:就係關我事!!!
喬:你邊LUN個牙!!!又會關你事囉!!!你估你係佢條女就好威牙!!你識左佢1日咋!!
海宜聽完之後好5開心!!之後跑左去喊!其實HAPPY平時好小會咁樣同人嘈!
因為佢係好細膽...所以金次佢好勁!XD
而可喬更加係未試過對1個女仔咁惡!!因為佢既宗旨就係!對女仔係必須溫柔...
星:你搵我發洩咪好囉!你使5使咁講佢牙!佢女仔黎嫁!!!!(嬲)
之後嘉星就去左搵海宜!!
可喬就自己1個坐左係度..佢既心情愈黎愈5好!佢覺得自己好似做錯左!
有D內疚!同時佢覺得自己個兄弟刀5了解佢!佢覺得MO人明白佢....
宜:嗚....嗚......
星:海宜...5好咁啦..刀係我5好..
宜:5係..5關你事...
星:唉..我居然要我自己女朋友黎幫我出口..又保護5到你..我..
宜:5係牙!!你刀係5想同FD嘈姐...但係我又5想睇住你比人話..我先多事..不過佢講果句又ARM既...我只係識左你1日..
5係好威咋...
嘉星聽完之後好心酸!!!之後就攬住海宜
星:你5好咁講啦!!雖然識左1日!但係我地將來仲有好多好多既1日嫁!
海宜聽完之後就面紅...不過佢好開心!!點知佢地攬埋1齊既情境居然比美男子愛慕大聯盟見到!
成員A:我見到啦!!
成員B:我刀見到!!你地見5見到!
成員C.D.E........:我地刀見到!!
成員A:陳海宜!!4B班!!
HAPPY就望左過去!
成員B:你太過份!!
成員A:你居然用你既淚水去欺騙溫柔既4大校草之1!!!
成員C.D.E...........:劉嘉星皇子!!!!!!
星:下....
宜:皇..皇子?(呆晒)
成員A:MO錯!對於我地黎講!
成員B:所有令仔刀係....
成員C.D.E........:白馬皇子!
成員A:而且你所欺騙既仲要係...
成員B:4大校草之1...可愛善良,,,高挑溫柔...
成員C.D.E.....:既劉嘉星皇子!!!!!
星:大家...停1停!!
成員A:皇子有野講!!!!!靜1靜!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
星:..."首先!我5係咩皇子!第2,我MO比佢厄..第3,,佢係我女朋友!係咁
成員A:女朋友@@@@@@...
成員B:5會嫁........
美男子愛慕大聯盟既成員係度發緊癲果陣..嘉星同HAPPY已經走晒...
星:佢地咩人!咁怪-0-
宜:哈哈,,佢地係學校出名既美男子愛慕大聯盟!!專攻令仔!嘻嘻
星:哈,,係咩!你終於笑番啦!^^
宜:KEE...
PART21

之後就早會啦!跟住就上課室啦啵!
咁嘉星就坐係可喬隔離既!!咁可喬知道自己5 ARM..好想同嘉星SAY SOR!
但係嘉星就好冷淡咁面MO表情!甚至望刀MO望過佢1眼!
坐係佢地後面既家樂同希唯刀知道有D野!
小息果陣就分別1人拉左1個埋1邊傾計啦!
唯:你同可喬做咩牙?
星:MO野牙
唯:1睇就知有啦!當我低嫁?
星:唉..我刀5想講
唯:咁你想講先同我講啦!
星:K=]5好講我啦!你同PING點牙!刀話佢ARM你啦!
唯:哈..我第1眼就比佢吸引住...我尋日咁燥..可能刀係因為佢係度掛..
星:哈哈!咁咪幾好!!你地刀幾襯!
唯:哈..刀5夠你地!
之後佢地2個係度笑!!
樂:你同星做咩牙?
之後喬就將金朝D野講左比佢之啦
喬:我係咪好5ARM牙?
樂:唉..咁你5係5知星出名錫女嫁啦!你又出名對女好!你點可2咁話佢條女嫁!
喬:咁我火MA...
樂:咁5講刀講左!而家可2做既就係你1定要SAY SOR囉..
喬:我有想講嫁..但係佢望刀5望我啵!!
樂:比我刀5想望啦!咁興!
喬:唉..識做啦我!
樂:好啦!你自己再諗下啦!
喬:THX係=]
樂:兄弟黎嫁MA!

之後就打鐘啦咁!!!佢地番番埋位...
喬:喂...星..
星:..........咩事
喬:SOR牙金日.....我知我過火左D既...
星:.....(沈默)
喬:我會同海宜 SAY SOR嫁啦....
星:...算啦...你刀SAY SOR!我嬴晒啦!XDD
喬:哈哈!你5嬲啦?
星:兄弟MA!XD..!!不過下次5好啦!XD
喬:緊係緊係!!!嚇死我牙..你頭先望刀5望我!
星:哈哈哈!
唯+樂:好番咪幾好!XDDD
佢地終於好番啦!......
PART22

另1方面..文善而家雖然上緊堂!但係佢個心就5係度...
因為佢諗緊應該點同可喬講..
到底佢可2講D咩?佢接5接受佢好...
佢係個好仔...但係佢心入面果個應該點呢....
話晒刀咁多年啦...又走埋...係5係應該放低佢呢...
諗諗下,,又打鐘啦!!已經落左堂!!係小息既時間..
善:心妍...
妍:我知..你想問我..你應該點做係咪?
善:5..
妍:我覺得..刀咁多年..你已經浪費左好多青春...你刀錯過左好多機會..好坦白咁同你講..
其實你再等落去...刀MO機會...點解..你5比個機會自己..比個機會佢呢??
我睇住你中2佢...睇住你為佢喊..LEE D野...我知..你知..海宜知..敏芝知..你牙哥知..但係佢5會知..你明5明..?
善:我明..但係..我始終放5低...
妍:緊係5會即刻放得低...但係..我相信佢會比時間你..佢會等你,,但係決定權始終係你手..
你無論決定成點,,我1定支持你(微笑)
文善攬住心妍:多謝你!
妍:傻妹..
LEE個時候..可喬黎左搵海宜..
喬:海宜.....
宜:做咩..你又想黎鬧我...?
喬:5係牙....我想同你SAY SOR..我金朝態度太5好,,,
宜:................
喬:你可5可2原諒我牙...我5會再有下次...
宜:咁...嘉星呢....
喬:我同左佢SAY SOR啦!我地好番啦...
宜:咁算啦...你下次5好啦...但係我刀要SAY SOR既..5好意C牙...
喬:5係..5緊要!我5會再話你地只係識左1日果D野嫁啦!
宜:算啦!我話我要愛屋及烏MA!KAKA^^
喬:哈哈..你真係得2!^^
宜:KEE..我要搵我間屋啦!!
喬:佢係球場牙!=]
宜:5該^^88
喬:88!
之後可喬見到文善...即刻走左..
文善即刻衝左出去..
善:可喬!!!!
可喬停低左....
善:你MO可能成世刀避我...
喬:..........
善:我地可5可2傾下....
喬:.............好牙..
之後佢地就去左1個好小人去既後花圃傾啦........
PART23

佢地去到個MO人既花圃之後....
文善就開始入正題啦....
善:我想同你講...
喬:5使講啦..我睇到..
善:睇到?睇到咩?
喬:睇到你條仔!所以你5受我...
善:我邊度黎條仔牙?
喬:金朝坐你隔離果個...
善:5係MA!果個係我牙哥黎嫁!
喬:下...
善:你真係....唉!我而家就係要同你講下我既野...
喬:...好
善:我中1入LEE間學校果陣..見到1個人..我對佢可2話1見鐘情..可惜..佢5識我..我成日刀會偷望佢..
只要有佢出現既地方..我就會望!為左佢..我入籃球隊!但係我MO勇氣識佢...佢跌傷...我會即刻喊...
佢同佢條女1齊果陣..我好心酸..佢5開心..我比佢更5開心..我成日刀會因為佢喊..我變得愈黎愈5似以前既我...
我1直1直刀MO勇氣去識佢...佢係我身邊經過..我會面刀紅埋..有人講佢壞話..我可2同果個人反面..為左佢..
我變左好多..我成日刀好愁..佢會考,,我驚佢5入番LEE間..我喊..我5捨得..最後比我知道佢去外國讀醫..
我喊左幾日!我接受5到...但係我5敢表白...佢係我心入面佔左1個重要位置...對於你..我係中2...但係我放5低佢...
你同我表白,,我好開心...但係..我5知我可2點.......
喬:.............
喬:咁你可5可2當比個機會我?
善:.......但係..你5會係第1位...
喬:我會用行動證明...我比佢好!我1定會令你將我放係第1位!
善:你咁刀5介意咩?
喬:只要係你..我5介意!!我相信時間可2改變1切...
善:..........
喬:比個機會我.........
PART24

善:我..好粗魯嫁啵...
喬:我刀粗啦!
善:我又好賤嘴嫁啵..
喬:5係對我賤咪得囉!
善:我未可2將你放係第1位啵,,,
喬:終有1日..我會係你心入面既第1位..
善:我又衝動..
喬:我5 MIND
善:你真係中2我?
喬:係!!
善:你5介意我入入面有第2個?
喬:我會比時間你忘記佢!
善:咁5該你....
喬:????
善:以後要好好對我...(微笑)
喬:姐係...
善:你估下=]
喬:姐係你應承我????
善:嘻嘻...
喬:太好啦!!!!!!!!!!
之後就開心到攬住左文善
善:學校黎嫁!!
喬:5怕啦!D人刀上晒堂啦!!
善:係啵@@
喬:走下堂..有咩所謂^^
善:HAHA!你教壞我牙!!
喬:你壞開!^^
之後佢地就係度笑笑笑...
PART25

1堂過左啦!咁又到左小息啦!之後喬同善就手拖手好溫馨咁上番F.4啦!
上到F.4簡直就萬人哄動牙!!個個刀好好奇!!!謝可喬同左溫文善1齊!!!
真係郎才女貌牙!!!!MO錯...個個刀係咁諗...當然亦刀有人妒忌啦!
開左學第2日就比溫文善溝到校草啦啵!但係佢地手拖手既情境就比1個人記晒入腦........
妍:文善!!
善:心妍!!!!!!!
妍:而家咁咪幾好....(細細聲)
善:我刀5知係咪真係好...(細細聲)
妍:放心啦...比D時間試下!(細細聲+微微笑)
善:KEE
希+喬:你地係度針咩牙!!!-V-
宜:嘩!!真係太好啦!!我地個個刀1對對!仲有女同女又係咁FD!男同男又係FD!YA
星:HAHA傻妹!
宜:刀第2個小息啦...點解芝仲未番嫁..
善:可能佢金日5番啦...
同學A:俊男美女們!!望下LEE邊啦!!
3男3女:下?(望晒過去)
喀嚓喀嚓!!!
同學A:HAHA!影到我地英輝學園最矚目既3對情侶牙!我地校園報社金期1定會好好賣`姐!=]
善:校園報社?
同學A:牙..係啵!等我自我介紹左先!!我叫許細梅牙!!係校報既攝影師!你地好!
善:細妹?
梅:哈哈!你地刀可2叫我細妹!我D FD多數咁叫!因為我個名個音似!^^
宜:你影我地D相做咩牙?
梅:唉..我地報社1直刀MO乜人支持...老師話如果金期再MO人支持!可能就會CUT左LEE個學會..../____\
宜:下,,,咁慘既..../3\
梅:不過金次比我影到你地!1定有好多同學刀好想睇嫁!所以金次5使驚啦..你地5 MIND MA?
唯:本身刀幾MIND!
喬:但係見你地咁慘...就算啦!
星:...........
宜:嘉星..你MO事丫MA?
星:MO牙..我有D事...去做野先!
宜:嘉...
喬:佢做咩?
宜:5知牙..
梅:頭先果個係咪劉嘉星牙?
宜:係牙!
梅:係你男朋友仔呢!!^^
宜:KEE...
梅:我同佢刀有過歷史....(細聲)
宜:下??
梅:MO野牙!我番去做野先啦!我係讀3C班既!你地得閒黎搵我丫!^^
各位:88^^
估5到LEE個女仔..將會為佢地帶黎風波..........
PART26

就算個個刀覺得LEE個叫許細梅既人MO乜野!只係個樣比較甜之外..對佢MO乜防範!
但係心妍對佢就極之5中2!佢未試過對1個人有LEE種感覺..佢心入面覺得!
細妹既心諗D野同佢個樣所做既!係5同..而希唯..亦刀覺得嘉星同LEE個女仔係有D野...
嘉星就"唉"左係度?度自言自語:唉......點解佢會再出現.......
唯:星...我想知咩事...
星:咩咩事...
唯:ARM ARM個女仔...
星:佢講左D咩!@@(緊張)
唯:佢咩刀MO講..但係我睇得出有野...
星:.........
唯:講我知啦...放心..我實撐你...
星:5好同海宜講....
LEE個時候心妍刀黎埋..
妍:希...你刀FEEL到?
唯:係...
星:......
妍:你可5可2講比我知..我5想再估估下
星:就上堂..我地落下面傾..
唯:好..妍你去5去?
妍:去牙...
星:走堂嫁啵!
妍:我刀走過(微笑)
佢地又去番金日喬同善去果個後花圃啦咁!!
之後大家刀坐左係度傾...
第5同第6堂!4B既課室MO左心妍..大家刀覺得好怪...
而4D既課室MO左希同星其他人就覺得1 D刀5怪!
走堂..好小事...但係點解喬同樂MO 1齊走呢...
因為LEE件事佢地刀仲未察覺到..
PART27

星:細梅....係我個EX....
唯:原來係咁...
妍:但係..點珜佢扮到好似5識你咁既?
星:我仲好記得..我係第5區跳舞..有1晚!見到佢著住校服係度行!個樣仲好似失晒魂咁..咁我見佢著住我地校服..果陣又夜!
驚佢5知有D咩事..我就埋去問下佢咩事咁囉..
***************回想回想回想***************
星:HALO!你MO事丫MA?咁夜係度好危險!我同你同校嫁!
梅:我識你!你係4大校草之1丫MA!
星:哈哈..(5好意思中)係呢..你仲5番屋企?
梅:我5想番牙..屋企又MO咩人...我ARM ARM又比男朋友飛左..(眼濕濕)
星:下...牙..你5好咁啦..你咁得2佢刀飛你!係佢自己蝕啦!
梅:...多謝你牙..你得5得閒牙...
星:我牙..ARM ARM跳完舞!刀得閒!
梅:你可5可2陪下我牙??
星:刀得既!
梅:多謝你牙!!(笑)
***************ENDENDEND***************
星:果陣..我覺得佢好得2!特別係笑果陣!之後果個月..佢晚晚刀會黎睇我跳舞!同我傾計..有時仲1齊番學..
希:你果陣有1排MO同我地食飯就係因為佢?
星:5....之後有1次...有班F.3既女仔話佢成日同我1齊..之後就拉左佢黎LEE度打佢..後尾有人話比我知我先衝左落去..
我去到..佢成身損晒..但係佢對住我刀係度笑...果晚佢仍然黎睇我跳舞...之後佢仲同我表白..咁我地就1齊左..我地1齊左
3個禮拜到啦...佢變得好容易妒忌!!我同女仔講野佢刀5比!我幫個同學拎下野!佢小息走左去摑佢!!
我覺得佢好過份!我同佢講分手...
***************回想回想回想***************
星:我地分手啦!我始終覺得你做我妹妹好D!
梅:點解????點解要咁??我做錯D咩??????
星:你MO錯..只係我覺得我地5夾!!
梅:5夾???????我好中2你!!你5好離開我!!!!
星:算啦.....你搵個比我更好嫁啦!
***************ENDENDEND***************
星:之後佢失蹤左半個月!而我刀MO再係第5區跳舞...所以我MO見佢好耐!!之後有1次我去F.2拎野...
聽到佢D同學講...話佢好似自殺..係醫院!我就問佢D同學佢係邊間醫院!去左探佢....
去到之後...佢話佢好憎我..話我玩佢...佢5想再見到我....佢仲話...5會比我同我中2既女仔幸福....
唯:咁你而家諗住點...
星:我刀5知牙...
妍:我想問你1個問題....
星:咩問題?
妍:你會同海宜1齊...係咪5多5小因為海宜同佢有D似..?
星:.................係...特別係佢笑果陣...
唯:而家我地5可2比海宜知LEE件事...
妍:係牙..如果5係..佢會好HURT...

MO錯..佢地3個刀5希望比海宜知LEE件事..但係...
PART28

過左2堂...佢地終於上番課室!當嘉星番到埋位既時候!
佢見到木台上面有封信...
內容UNCH既時候...黎後花圃搵我....
如果你5黎...後果自負.....

你既細梅!
星心諗:到底佢想點!
好快到左LUNCH...星就打算落去搵細梅!
唯:星!你去邊?
嘉星比左封信希唯睇..
唯:下..佢想點?
星:我刀5知..而家我落左去先!
唯:OK
嘉星落到去花圃果陣..見到細梅已經係度...
梅:你黎左啦...
星:你想點?
梅:我地咁耐MO見!尋日先見番面..你5掛住我嫁咩?
星:5掛!
梅:點解牙?我係你女朋友黎嫁!
星:你5係!我地分左手好耐!
梅:分手....?係..我地分左手...之後我仲自殺添..
星:.......
梅:你應該知嫁..你仲黎搵我...我記得我話過...我5會比你同你中2既女仔幸福嫁!!!!!!!!!(變晒樣)
嘉星呆左..之後細梅就慢慢行埋去嘉星身邊..之後攬住佢...
梅:你好驚牙...5使驚嫁....我5會傷害你...
嘉星即刻推開佢!!
星:你5好再埋黎!
梅:我要你同番我1齊!!
星:5得!MO可能!
之後嘉星就想調頭走!之後細梅話
梅:好丫...你5同番我1齊既話!!我就去搵你女朋友!
星:你...
梅:哈哈哈...點牙?
星:你好卑鄙!!
梅:為左得到你!我5介意做D再卑鄙既事!你同5同我1齊!
星:..................
梅:5答..就當你應承嫁啦...
星:你要應承我....5可2比海宜知...
梅:好!我而家係你既人..緊係乜刀應承你嫁...哈哈哈
之後細梅就想錫嘉星!但係嘉星避開左...
梅:...........5緊要...我地而家去食飯啦...
PART29

佢地1齊出去食LUNCH...細梅想拖住嘉星!
但係嘉星甩開左佢..細梅刀MO計!之後嘉星好驚會係出面撞到海宜!
佢地行行行!去到M記!細梅話想食!但係嘉星見到海宜佢地就係入面!
所以去左食第2樣...你地估細梅真係想食M記咩?佢只係見到海宜佢地係入面咋!
完左1個LUNCH番番學校之後....
梅:我放學想去行街!你陪我丫!
星:5得閒!我放學要搵人!
梅:咁我金晚打比你!
星:5....
之後嘉星頭刀5回就上左課室!
細梅緊係5甘心受到咁既對待啦!
嘉星番到課室!希唯就叫住佢
唯:星!佢搵你做咩
星:我地出去傾...搵埋心妍OK?
唯:好牙!我去叫佢
之後佢地3個又去番花圃啦!當然又要走堂!
星:頭先細梅咪搵我既!
唯+妍:佢搵你做咩?
星:佢要我同番佢1齊!
妍:.....你係咪應承左佢?
星:係...你點知?
唯:如果你MO應承!就5會咁愁!係咪?
妍:MO錯啦!而且佢仲係搵海宜要脅你?
星:係....佢話我5同佢1齊..佢就講晒D野比海宜知...雖然1開始果陣..我真係因為海宜有D似佢先同佢1齊..
但係之後LEE幾日!佢覺得佢好好!好得2!我真係中2左佢..已經同細梅MO開係..所以我5想HURT到佢..
妍:但係而家咁樣..比佢知道..佢仲HURT...
唯:咁我地1定要保密!
妍:細梅肯咩?
星:佢應承左我..如果有時我5得閒要去陪佢..心妍!麻煩你幫我睇住佢...
妍:5..我知啦!
之後果幾日!細梅刀係咁搵嘉星!而海宜搵嘉星果陣..嘉星刀話5得閒推左海宜..
PART30

海宜就覺得好5開心啦!
之後就同心妍佢地傾訴!
宜:心妍...我覺得嘉星佢LEE排成日刀5得閒陪我咁既!
妍:可能..佢有野做呢..
宜:但係佢係學校果陣刀5黎搵我!
妍:過1排啦!佢就會黎搵你嫁啦!
善:係囉!我刀信佢5會厄你既..
宜:咁又係...
善:不如金日放學搵埋可喬,,家樂同埋希唯佢地去玩啦!
宜:好牙!敏芝佢好多日MO番學啦啵!
善:等我試下打比佢睇下搵5搵到佢!
之後文善就打比敏芝啦.......
芝:喂..
善:芝!!!你咁耐5番學去左邊牙!
芝:MO牙!
善:金日你黎5黎同我地去玩牙?
芝:有邊個牙?
善:我同可喬!希唯同心妍!海宜同埋家樂囉!
芝:下..樂刀去?
善:係牙!
芝:咁..我等你地放學啦!
善:好牙!88
芝:8
宜:點牙點牙!佢去5去牙?
善:佢去牙!不過佢聽到家樂刀去好似好驚訝咁!
妍:哈哈!因為佢中2人MA!
善:真係@@
妍:你地睇5出咩?第1日係M記見到家樂佢就中2左人啦!
善:點解你知嫁?
妍:因為芝佢好小會理人地D野...但係果次家樂MO食野走左..芝就關心起黎!咁仲睇5出咩?
宜:又係啵..佢平時刀5理既!
善:哈哈哈!
到左放學果陣!敏芝就去左接文善佢地放學啦!之後佢地去左唱K!
當然...嘉星係MO黎到..因為佢要同細梅出街....佢地成班玩完之後...
就係條街度行啦!之後行行下.....比佢地見到嘉星拖住細梅係度街度.....
海宜見到佢地手拖手.....即刻喊左出黎....跟住佢就跑走左..
PART31

海宜見到佢地手拖手.....即刻喊左出黎....跟住佢就跑走左..
嘉星想跑去追海宜!但係比細梅拉住左...
梅:你5係想係你女朋友面前追第2個女仔牙?
芝:咩牙??????女朋友??????
善:你而家擺明玩海宜姐!!!!!
星:我.....
妍:你地....
梅:我地走啦,,,佢地傻既!5使理!
嘉星好無奈咁跟住細梅走!
喬:你有MO搞錯牙!!!!!劉嘉星我識錯左你!!!(大叫)
之後文善即刻打比海宜!
但係海宜熄左機!搵刀搵佢5到....
樂:我覺得星佢5會係D1腳踏兩船既人!可喬!我地識左佢咁耐你應該5會5知LEE點!
喬:我想5信刀5得!係我地親眼睇到嫁!
心妍好想幫嘉星解釋!但係佢應承過嘉星5可2講出黎!
樂:我相信佢係有苦衷.....
芝:苦咩衷牙?而家擺明晒係佢玩海宜啦!係地男仔緊係幫佢嫁!
樂:你識左嘉星好耐咩?你點知佢係咩人牙?
芝:我5知佢係咩人但係頭先果個情景就話LUN晒比我地知佢係咩人啦!
樂:我5覺得係咁囉!有時睇野5可能只係睇表面!我5想同你LEE D粗人講野!
之後家樂就走左!希唯覺得家樂講D野好ARM!MO錯..睇野真係5好睇表面!
而家知道事實真相既人只係得希唯同心妍...信嘉星既刀係得家樂!
頭先敏芝比家樂話完之後...佢覺得好5開心!佢自己刀5知點解會咁5開心!
海宜佢好傷心..佢覺得自己比嘉星玩!但係佢刀睇得出佢同嘉星1齊果陣..
嘉星對佢既好係真嫁!佢亦刀5願意相信佢所見到既野!佢行下行下!
就去左第4區.....海宜望住LEE條街..佢諗番起佢既初吻...就係係LEE度比左嘉星...
之後就係喊左出黎...
街女1:E...果個咪係上次同嘉星1齊果個女仔!
街女2,3:係啵!
之後佢地就行埋去!
街女1:喂..你做咩牙?嘉星呢?
宜:我5想講佢!點解你地認得我!
街女1:我緊係認得你啦!上次見到你就覺得你好似細妹!
宜:細..妹?
街女2:佢咪之後嘉星條女囉!
街女3:係啦!嘉星就係中2 D娃娃面既女仔!
海宜聽完之後就跑左番屋企!之後番到去!佢見到心妍係度等佢!
妍:海宜..你MO事丫MA?
宜:我MO咩事...
妍:我地可5可2傾下?
宜:我而家5係幾想講野...對5住...
妍:咁好啦...我遲D再搵你!
之後海宜就入左屋!
PART32

第2日番到學校!可喬見到嘉星當見佢5到咁!仲將D"木台""木台"??拉開晒!
唯:你做咩牙?
喬:我5想同D咁既人坐到咁埋!
唯:5好咁啦!佢有苦衷嫁!
喬:咩苦衷?你講丫?
嘉星MO出聲...
喬:苦衷?講5出牙?哼
希唯覺得好火!佢見到自己D FD搞成咁刀5可2講D真相出黎!
覺得自己好廢!而家樂仍然係相信嘉星嫁!當佢聽到希唯話嘉星有苦衷!
佢更加覺得自己係MO錯!小息既時候...家樂就拉住希唯!
希望佢講個真相比佢聽!之後希唯就將件事由頭到尾話晒比佢知!
樂:原來係咁...咪住先!果個女仔叫許細梅???
唯:係牙!
樂:許細梅...許細梅,,,我記得啦!LEE次有計幫嘉星!
另1方面文善係走廊見到嘉星果陣就話
善:真係睇錯你!海宜金日MO番!你開心啦?
星:佢MO番???去左邊牙?
善:5知牙!你仲關心佢做咩牙?你仲想對佢做咩牙?去搵你既細梅啦!
之後嘉星就走啦......
妍:你5好咁話佢啦...
善:5通佢咁對海宜我仲要對佢笑牙?
妍:咁但係大家刀未知事實係咩!
善:事實就係佢1腳踏兩船囉!佢係肴唯D FD你刀5使咁幫佢牙?
妍:根本就5係你諗咁樣!!
之後心妍就番左課室...
文善刀覺得頭先自己講果句野過份左....
放學果陣時!家樂同希唯拉住嘉星
唯:星!金次幫到你啦!
星:下...幫到我咩牙?
樂:我識得許細梅之前條仔嫁!
星:咁姐係..?
唯:總之你金晚9點就拉許細梅去第9區同佢講散!之後既野交比我地啦!
星:OK!
之後嘉星就去左搵細梅!!約佢金晚係9區等...
之後希唯就去左搵心妍...而家樂就去搵佢個FD!亦姐係許細梅個EX!!
唯:妍..你等陣放學去搵海宜!同佢講晒成件事出黎!
妍:但係嘉星又話..
唯:放心!!我地而家有計幫星!
妍:真既?
唯:係牙!你放心啦!
之後到左放學佢地就分頭行事啦!
PART33

1到放學..心妍就去左海宜屋企..
妍:海宜..你點牙?
宜:我MO乜野...
之後心妍就將成件事講晒比海宜知..
宜:即係..嘉星佢...
妍:MO錯...嘉星佢1路比人威脅緊,,,
宜:佢係因為5想我受傷害...?
妍:係....佢5係玩你...
宜:我明啦...不過我...
另1方面..嘉星就同細梅行下街!!行行下!!
好快就9點!佢地行行下行到黎9區..
之後細梅好似好驚咁...
梅:我..我地黎LEE度做咩....?
星:行下之AM!你5中2LEE 度咩?
梅:5..5係...
星:其實我有D野想同你講!
梅:講咩?
星:不如我地分手啦!!
細梅聽完之後好似癲左咁大叫!!!
嘉星即刻呆左!!之後希唯佢地就黎左!
仲帶住1個男仔!佢就係細梅之前個男朋友!
樂:成!交比你啦!
星:點解..點解會咁??
唯:當年細梅就係係LEE度比牙成飛左!所以佢好驚LEE度!
其實細梅佢1直有精神問題!佢當時只係將你當成係成既代替品!
當佢再比人飛果陣..佢只係2為牙成又飛多佢1次!
所以其實果年佢自殺5係因為你!而係因為牙成!
星:原來係咁.....估5到我劉嘉星刀有做人代替品既1日...哈..
樂:而家MO事咪得囉!
星:我要快D搵海宜解釋!!
唯:5使啦!我搵左心妍幫你去解釋啦!
星:真..真係?
唯:緊係啦!我地好兄弟MA!
星:多謝你地...
成:星...對5住..比左咁多麻煩你..
星:5緊要..你而家打算點?
成:我會帶細梅去睇醫生..仲會幫佢退學..睇黎佢應該刀5記得好多野啦..我諗我會照顧佢1世..
星:你...甘心?
成:緊係甘心啦...佢係我最愛既人!
星:咁點解你要飛佢?
成:其實刀係灑下花槍...但係佢以為係真...我打過比佢佢同我講佢有男朋友!所以我先MO搵佢...
星:哦....
成:我地走啦..比左咁多麻煩你地...SORRY...
PART34

第2日番到學校!其他5知件事來龍去脈既仍然覺得佢係衰人!
嘉星去左海宜班房搵佢....點知去到
善:你仲黎做咩?
星:我黎搵海宜!
善:你仲想傷佢?可惜你MO LEE個機會!
星:我由頭到尾刀MO傷過佢!!
善:點刀好..總之你5會再見到佢..
星:點解?
善:海宜金日會搭飛機走..佢會去加拿大!
星:咩話!!!!!!!!!!!!!!!!?
文善嚇左1跳...
星:佢搭幾點機????????
善:我5會話比你知!
星:我求下你,,,你話比我知..
嘉星既眼淚留左出黎....
文善估5到佢會喊..佢開始有D質疑...嘉星會5會真係玩海宜...
善:佢會搭1點機...
星:5該你...
當嘉星想跑出去果陣!!可喬想阻止佢!
星:喬!!你比我過啦!!!!!
喬:我5會比你去HURT佢嫁!
星:咁對5住..
之後嘉星就1拳打左落可喬度..!
星:對5住!!我番黎先比你報仇!!!!!!!!!
嘉星衝到出去學校門口果陣!D訓導主任就阻住佢!5比佢走!
訓導:劉嘉星同學你係5可2咁樣出去嫁啵!
星:你行開5好阻住我!
訓導:你係5可2咁!你有5舒服咩???
星:我...
訓導:喂!!喂!!!!你地做咩?????
原來可喬同希唯佢地夾手夾腳咁將個訓導捉住左!
喬:你快D去啦!!!!番黎先同你計!
嘉星對佢笑左1笑就衝左去...佢出到門口..見到有架私家車!!!
祥叔:快D上車啦後生仔!
星:你..
祥叔:我家小姐叫我車你去機場嫁!!!
星:佢望1望入學校....就見到心妍對佢微笑...
之後佢地就開車!開到就黎到機場竟然塞車...
星:祥叔5該晒你..黎到LEE度得啦!
祥叔:但係....
星:放心..我會用我LEE對腳去補番塞車所用既時間!!
祥叔:你要+油!!
之後嘉星落左車就向住機場跑去...5好睇小佢..嘉星佢曾經係區際賽跑3連冠軍黎嫁!
幾經波折嘉星黎到機場..佢4圍搵4圍搵...終於比佢係人群中見到海宜!
星:陳海宜!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
海宜望左過黎!嘉星跑過去
宜:點解..你會黎?
星:點解你要走?你仲5信我?
宜:心妍講晒比我知..我信你,,我知你5想我受傷..
星:咁點解你..
宜:我問你1個問題..你之前會揀我..係咪因為我似細梅...?
星:...........
宜:答我!!係5係?
星:係.....但係之後我真心中2你!已經5關佢事啦!!
宜:我5想做人地既代替品..我刀5想做人地既包袱...到左而家..雖然你係5想我受傷先厄我..
但係..我始終未可2完全原諒你...因為我5希望你會覺得佢同我似先中2我!我地大家分開下!將來我番黎既時候..
你將個感覺話比我知!好MO?
星:我5想..我5想你走!!!(喊)
宜:5好喊啦!我會好心痛....比我堅強D走....我去到果邊..會學下點樣堅強!我5想再令你比人要脅....我要走啦..
嘉星拉住海宜隻手..5想佢走!但係海宜要求佢放手......
嘉星放左手之後....海宜係嘉星咀上面錫左1啖就走左..
嘉星企係度望住佢離開..海宜放係嘉星咀既溫度....亦刀隨住海宜既離開而消失....
PART35

嘉星留左係機場MO走到...而佢身上既電話亦不斷咁響!!
*她會留低或忍心離開願每日運程能早知...*
LEE首歌既聆聲..就好似諷刺緊佢地2人咁...不斷咁響入嘉星耳內!
X:星.....嘉星!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
嘉星即刻醒1醒,,,
望下聲音既來源....
喬:嘉星...你坐係度做咩?
唯:你個電話比我地打爆啦!
樂:咪係..仲係度發夢!
善:對5住牙..我地5會左你..
芝:...SORRY..
星:算啦...
妍:海宜佢..係咪走左?
嘉星佢..留住淚咁點頭...
係星身邊既希唯佢地粒聲MO出..佢圩行埋去攬住佢!
以表示對佢既支持!!而文善佢地覺得好內疚..佢地覺得係佢地對嘉星既5信任搞到件事變成咁!
最後佢地拉住嘉星離開LEE個傷心地...3個男仔送完嘉星留屋企之後...佢地就各散...
敏芝就自己1個行..佢覺得自己金次好似真係好5 ARM...好似係間接令到1對戀人分開既罪人咁...
佢行行下..去到1間餐廳前面..佢見到家樂你入面..佢就行左入去...
芝:HI..我坐5坐得低牙..
樂:坐...
芝:..前幾日..對5住..我咁懷疑你個FD...
樂:算啦...而家真相大白...
芝:而家我知...睇野真係5好睇表面....
樂:我刀要SAY SOR..我5應該話你粗人..
芝:算啦..我見到佢地而家咁樣..我好難過...
樂:係....
芝:係呢..你係度等你條女牙?
樂:5係..我地散左啦...
芝:下..點解既..
樂:佢話我對佢5夠好..但係我咩時間刀比晒佢..與其佢搵LEE個藉口黎趕走我...不如佢講真相比我知啦!
芝:姐係..
樂:佢出面有第2個!
芝:咁你..
樂:MO野既..我又5係好中2佢...
芝:但係你對佢好好!
樂:因為佢係我女朋友...
芝:你刀5好5開心啦...MO左佢!仲有我!
樂:哈..5好玩啦!
芝:我5會搵LEE D野玩
樂:...........
芝:5怕坦白講!第1次見你我就中2你..你上次話完我我傷心到想喊..
樂:...但係而家嘉星佢先咁..如果我地1齊..好似5係咁好..過1排等件事淡D先啦..
芝:咁姐係..
樂:姐係我地而家地下情住先啦!(笑)
芝:好..(面紅)
樂:大家姐刀會面紅!真係搞笑!
MO錯..就係咁..芝同樂既地下情就開始...
PART36

之後果1個星期...嘉星刀去番學..而個個刀知道佢需要時間去冷靜..
所以刀MO人去煩佢..而希唯同心妍既關係亦刀好平穩!
敏芝同家樂既地下情刀MO人發覺...
而本來刀係1直好地地既可喬同文善..
係金日就會有大風波...
喬:文善,,不如放學去睇戲!
善:好牙!
到左放學果陣..佢地出到去校門口..
可喬既電話就響起,,,
喬:喂?
詩:你好似同你女朋友好開心咁啵
喬:你...點知?
詩:因為我見到...哈
喬:你係邊?(4圍望)
詩:你好想見到我咩?咁我比你見囉!(CUT左線)
詩:可喬!!
可喬同文善1齊望左過去!
慧詩就慢慢咁行埋去可喬度!之後仲係可喬面上錫左啖
詩:我好掛住你!
善:佢..
詩:你緊係想問我係邊個啦?哈哈
喬:你5好亂講野!
詩:乜你對我咁惡嫁!你捨得嫁啦?
喬:你..你5好再咁樣同我講野!MO用嫁啦!
之後可喬就拉住文善走啦...慧詩就企係望住佢地笑...
善:佢係邊個黎嫁?
喬:.....
善:你應該5會同我講佢係你普通朋友牙?
喬:5好問得5得..?
之後文善就FING開左可喬隻手!
善:咁你想講先搵我啦!我5可能睇完我男朋友比第2個女仔錫之後仲可2當咩事刀MO發生過!
之後文善就調頭走左!
喬:文善!!!文善!!!!
5好2為係咁多..之後慧詩有個仲大既"驚喜"比LEE對戀人!
PART37

LEE1晚..可喬覺得好苦惱!到底應5應該講成件事比文善知..
佢5想因為慧詩而同文善關係惡劣...但係佢更加5想重蹈嘉星既覆核...
佢諗諗下..就訓左啦....到左第2朝..佢照常咁番學,,
1切如常...直到早會完左刀係...但係上到課室...
各位同學!我地班金日黎左1位轉校生..你介紹下自己....
轉校生:大家好...我叫李.慧.詩
唯:可喬..你個EX..
樂:點解會咁.......
訓緊覺既可喬即刻醒晒....呆左企係黑板前面對佢微笑既慧詩...
詩:老師!我想坐係謝可喬隔離!
老師:哦!原來你有認識既同學係度!謝可喬同學!你MO問題丫MA?
喬:好有問題!嘉星坐我隔離嫁!
老師:但係佢MO番學好多日!
之後可喬好興!就拍"木台"
喬:咁係咪MO番好多日就代表5番牙!!!!!?
老師:5...5係...
詩:可喬..你5可2對老師咁惡嫁...
喬:收聲牙!!我做咩刀5關你事!
之後可喬就衝左出課室!!家樂同希唯刀跟住佢出去!
慧詩就留左係課室度陰陰嘴笑...
唯:點解佢會係度?你地5係分左手啦咩?
喬:我刀5知點解!佢E排成日走黎搵我,,,尋日仲搞到我同文善鬧交..
樂:但係明明係佢4圍勾3搭4比你見到你飛佢嫁MA!咁佢而家黎搵你做咩?
喬:我完全5知佢想點!我真係5知佢諗咩!
唯:咁你有MO同文善解釋?
喬:MO牙!我真係5知點同佢講好,,,
唯:但係你1定要講嫁...5通你想做第2個嘉星?
喬:.....我知嫁啦
樂:我地刀好耐MO見嘉星啦!不如放學去搵佢!成個WEEK啦!應該好好多啦!
喬:好牙!=]
PART38

文善佢地出左走廊..之後
善:心妍..對5住牙..果次我咁講你,,,原來真係我怪錯嘉星..
妍:算啦!你刀係5知件事點姐
善:你真係大量!WAKAKA
妍:哈哈..你同可喬點牙?
善:唉!5好提牙!尋日見到D5應該見既野!!
妍:係咩野..
佢地傾緊計佢果..就聽到D班既女仔係佢地隔離傾計...
同學A:我真係第1次見可喬咁話女仔咋...
同學B:係囉..佢之前對女仔好溫柔嫁MA...
同學C:但係我刀5係幾中2果個女仔!佢好屎姣!
同學D:咪就係!似住自己識可喬就話要坐佢隔離...當嘉星死嫁?
同學E:係囉!個老師又係既!嘉星好耐MO後啦...好掛住佢牙.........
善:你地話咩可喬鬧女仔牙???????????????
同學A:你咪可喬女朋友@@乜你5知咩?
善:知咩?
同學B:我地班黎左個轉校生MA!
善:叫咩名??!!!!!!!!!!!!!!!!
同學C:叫咩李樂...
同學D:5係牙!!!你叫李慧詩牙!
同學C:丫!係係係!
LEE個時候文善驚訝到眼刀跌出黎咁滯...之後就怒氣沖沖咁走向D班班房!!
心妍就係後面叫住佢........文善去到D班班房...之後就見到慧詩坐左係度..佢就衝埋去...
善(拍"木台"):尋日我已經忍你!!!!你金日仲走黎LEE度!!你到底想點牙???
詩:我想點?哈..你問得真係搞笑...你未聽過咩?嫁雞隨雞!嫁狗隨狗!
善:嫁???邊個話比你嫁佢???你當我死嫁?????
詩:你?你係邊個牙?
善:我叫溫文善!!!!!係佢女朋友!係人刀知嫁啦!咁你又係邊個牙?
佢地鬧得真係好大聲..引黎好多人圍觀!心妍見情況咁..佢真係好驚文善會打佢...
之後心妍就去左搵可喬.....
妍:你地係度做咩牙仲??
唯:咩事牙?
妍:文善去左搵1個女仔鬧交牙!
喬:下?咩女仔牙?
妍:我刀5知咩事牙!我淨係知文善聽到你地班黎左個咩轉校生就好嬲啦..
喬:下!!!!!!!咁佢而家係邊????
妍:佢同果個女仔鬧緊交!!
唯:咁我地快D上去先啦!
喬:OK!
之後佢地成班衝左上去...之後4D班課室門口係有成堆圍觀者係度!!
喬:借開借開借開!!!!
圍觀者1:男主角番黎啦!!!
之後希唯就1拳打左落果個男仔度...
唯:你5好再咁多嗲...
圍觀者1:哦...哦.......
可喬入到班房見到既就係文善準備送1巴比慧詩...........
PART39

可喬入到班房見到既就係文善準備送1巴比慧詩...........
善:死8婆丫!!!!!(起手準備打落去)
點知比可喬捉住左佢隻手.......文善好驚訝咁望住佢...
善:你...幫佢?
喬:我只係5想...
啪!!!!!!!!!!!!!
可喬果句刀未講完!慧詩已經1巴打左落文善度!
詩:想打我?哼(奸笑)
喬:你有MO搞錯!
善:得啦!!!!!5使再扮野!你好野謝可喬!!!
之後文善就衝左出4D課室!!!然後心妍就追住佢....
可喬刀想追佢...但係慧詩拉住左佢...
詩:你想追佢5理我牙?
敏芝見到咁就好興!行左入4D....家樂同希唯刀估到佢想做咩....但係MO諗住阻止
芝:死8婆丫!打我D FD!!!(之後就1大巴咁車左落去!!!)
詩:你夠膽打我????
芝:係牙!!!咁又點牙?仲5止添....
之後敏芝就拎起張等*....個個刀知佢想做咩..但係MO人敢阻止..
對方係敏芝啵...邊個夠彊牙...可喬定1定神之後...想阻止刀已經黎5切..
敏芝就成張?車左落去慧詩個頭度......
芝:E下算小野!你係我面前扮LUN晒野仲打我D FD?未LUN死過!!!話埋比你知!
我叫張敏芝!4B!夠彊就去第9區搵我!同我玩野!你真係5知個死字點寫!
之後佢就好有型咁行左出去....D圍觀者1粒聲刀5敢出...大家只係望住訓左係地下留晒血既慧詩..
因為佢地對敏芝係出面既威水屎聽就聽得多..但係親眼見既刀係第1次...佢地暗地裏多謝慧詩比佢地睇到LEE個情境..
而D女仔更加係想拍手鼓掌...因為佢地5中2慧詩...
LEE個時候..老師就入左黎....
老師:同學.咩事牙?上堂啦!丫!!!!!!!!!!!!
佢LEE下叫聲..係因為見到訓係地上既慧詩而叫既...
老師:點..點解..
唯:點咩解!1睇就知佢係比人打啦!
老師:咁...點..點算?
樂:點咩算?CALL白車啦..佢死左你就大件事啦!
老師:我..我而家去...CAL..CALLL..白車...
之後慧詩好快就比人送左入院...可喬刀陪埋佢去...
喬EE度交比你地..幫我睇住文善..
唯+樂:OK
敏芝就去左搵文善佢地啦!之後希唯同家樂就去埋搵佢地...
醫院果邊....聯完針之後..慧詩好快就醒左..
可喬就出左去幫佢拎水....詩慧見可喬5係度...
就發晒皮4咁話:可惡!!!!我5會比條8婆好過嫁!!!!!!!!!!!!!!!
其實可喬係門口聽到晒....
*滑块验证: