Ee23时尚网

登记注册
搜索

恨也深 爱也深 恨爱得深

我跟我男人的开始 也因为这个论坛
只系一次好冇意嘅时机  然后识到佢
初初同佢倾计 仲以为佢系女仔 然后不自觉俾佐好多关心佢
就因为我嘅善良 令佢开始走向我
不过 1年喇  呢段情就维持佐一年
上年嘅十一  佢打电话叫我起床  叫我老婆
然后  我哋有1年好美好嘅回忆
曾经以为我系幸福嘅女人 可以改变一个浪子
不过 小娴话 一个女人幸福 吾系因为佢改变佐一个浪子
而系佢遇上一个刚好想改变嘅浪子
一个幸福嘅女人  系需要好多伤心欲绝嘅女人嘅铺垫
我霖我应该好咋  所以先做佐咁多野  依然吾可以做到果个幸福嘅女人
1年后嘅琴日  佢话呢段感情令佢背负太多责任
我高3了  佢只系吾知上吾伤到大专嘅技校生
曾经因为吾想拖累我而放开我
琴日 我第3次发现佢同其他女人嘅暧昧关系
系呀 佢话过 专一于我会令佢好空虚
毕竟 佢生活系佢哋花花世界 而我只可以被迫过住循规蹈矩嘅生活
我哋 有太多价值观上嘅吾同
浪子 为我改变佐好多 但却因为咁而令佢约束得自己好辛苦
女人 因为佢而变得女人 变得温驯  却因为咁一次又一次受伤
包括每次发现佢嘅艳遇
包括佢曾经对我讲嘅二十几句粗口
包括佢琴晚因为逃避责任而退缩
包括我话好爱佢 佢嘅一句 系咩?系咩?
其实真系好够了  佢做嘅野外人听黎都会觉得好过分
但偏偏我一直问自己 点解仲要咁爱佢
真系完全失去佢了  我却吾知自己要点样捱过呢段时间
高3  每一日都逼到我透吾到气  我做做下卷都会趴系度喊
系学校对住每个人神神经经咁笑 佢哋并不知道  我一转身就可以喊得出
你讲佐好多好伟大嘅野  要我点样努力  点样照顾好自己
但你就咁样掉低我一个人面对呢D野  已经系最残忍
我好恨你 但好爱你   更好恨我点解咁爱你

[期待过我们似细水 可惜蒸发出眼泪
明白你最近有些暂时伴侣  偷一刻午睡
仿佛专一使你极空虚  怀疑被你抱着我念着谁
无论你再好 亦舍得失去
难过亦过  难道我  嫌损失未够多
早放手可减轻痛楚  
不等泡沫给吹破  不想去知谁填补我
无悔在我  还是我  任你多么差错
无谓去追问为何
深知告别损失非我
让情人离别 似水清洗我
原谅你对着我说谎  出于好意的作状
明白你最近已经避谈近况  早不敢寄望
心中早把相爱如观光  情如瀑布泻下也未惊慌
心境已 随着那水花得到释放
难过亦过  难道我  嫌损失未够多
早放手可减轻痛楚  
不等泡沫给吹破  不想去知谁填补我
无悔在我  还是我  任你多么差错
无谓去追问为何
深知告别损失非我
让情人离别 似水清洗我 ]
                                        ------如水
哇 好長啊
不過我都睇曬
伱深深咁墮入情網
難以自拔

其實呢嗰社會 大部分男人都係貪心厭舊嘅
曾經有嗰frd同我講 佢話 日日對住條女 真係好悶
其實我都咁覺得 因為男人始終係男人

不過我最想講嘅係 睇開d喇
呢嗰花花世界根本就係好現實嘅
或者呢d就係所謂嘅"命運"
睇開d喇 以後仲有大把嘢等住伱做啊
现实同命运
好可怕
每日跟住我嘅
只有好可怕嘅感觉
好辛苦
你噶心情我好明噶~
因为我依家噶心情同你好似~
   好恨距~但好爱距~离悟开距~
5好甘啦   女孩當自強吖  

D衰男人  5值得你對佢甘好囖
我地都要開開心心  話俾佢地聽   
冇咗佢地  我地可以更加開心噶!!
咁点样先可以过得开心咧
我都好想
但系我真系吾知点先可以呀
我好想好想有人可以陪我
只要陪住我就得了
挨.~
别这样.~
糸你就糸你既.~
焐糸你你点争都抢焐翻來噶拉..~
体开d'拉..~
男人糸感噶拉,,~
个个都糸感贪新厌旧噶拉..~
放开d'稳个更好既.~
感動~~~
                我听過好多人咯故事 ....    每個都5同    每個咯結侷都好淒美~~~

但繫.....即使系點都好   受傷咯人都可以企翻起身...        

加油啊~~~
专业爱尧!感谢楼主分享!
人总系吾懂得珍惜....但你学会珍惜既时候....一切已不再....吾好再回望了....既然已成过去....积极甘向前望啦~下个可能会好好珍惜你呢~
原帖由 edwinhu128 于 2008-10-3 16:55 发表
哇 好長啊
不過我都睇曬
伱深深咁墮入情網
難以自拔

其實呢嗰社會 大部分男人都係貪心厭舊嘅
曾經有嗰frd同我講 佢話 日日對住條女 真係好悶
其實我都咁覺得 因為男人始終係男人

不過我最想講嘅係 睇開d喇 ...

GOOD.非常赞成你既野,好男人唔多.
当系一段美好的回忆啦,高中的恋爱多数都系童话,我曾经都好似你甘...
               不过将来你一定遇到一个合适噶,5好霖甘多了,
                         高三好重要噶,当初我就系因为失恋,高考无考好,家下后悔死喇,5好因为一个男人,令自 己无晒心机...将来你会发现5值得。~
*滑块验证: