Ee23时尚网

登记注册
搜索
楼主: 繌咪

唔知咩故的名..旦好睇=〕{轉}[大結局]

第20章..

上到班房...
芯 :咁遲GE?
我啤左一啤呀風 :都係有D人遲啦..
芯聽唔明 :咩人呀..
呀風啤住我打眼色 :你仲講...!!!!!
我立即 :冇呀.個C機咋麻...

上堂果陣..
我好專心聽緊書果陣
聽到有D ZZZZZ GE聲..
一望...真係..
呀風又上堂訓教......
都唔知佢琴晚係唔係又做小偷.......
我開頭都冇理佢..
但係佢訓得月黎月大聲...
我忍唔到..就一野拍左落佢度....
佢突然 :頂...邊個呀..
我好嬲 :我呀... 柔糖兒呀..點呀..係唔係想打我呀?
佢張開眼睛 : (忍住唔打我) :唔係.......
我笑住 :咁咪好LO...仲有呀.你訓還訓唔好咁大聲得唔得呀?
呀風個樣好嬲但又忍住 :好我忍多你一次....

_________小息____________
當我想去廁所果陣.....
呀俊行到我面前 :..糖兒呀...
我微笑 : 呀俊?..咩事呀?
佢一個字一個字咁 :....我.想..
我唔係好明 :不如講白小小呀..
我唔係好明呀....
呀俊 :我想請你做我開放日舞伴呀..
我心諗 :好呀..唔洗同一個我討厭GE人一齊..
但係當我望向呀風果邊..
呀風同我打眼色 :你唔好忘記你係我老婆呀..
我用打眼色呢個方式回佢 :我知喇..煩人..
之後我同呀俊 :M.....好對唔住呀..
因為你問我之前呀風問左我喇..
我都答應左喇.....
呀俊有D..唔知點講..
佢 :咁..算啦.. 點頭諗坐走..
我 :呀俊....
佢拎轉頭 :咩呀.
我笑了笑 :好對唔住呀...
呀俊 :唔緊要..
我睇住佢走GE身影....我覺得佢有D哀傷GE FEEL...
但係我都冇計.....
最衰都係呀風.......
第21章...

____________又上堂LO.._____________
呀風突然 :你有冇答應果個呀俊呀..
我好COLL :你自己都有眼睇啦....
呀風 :你要是喜歡的話..咪答應佢LO..我唔MINE...
我 :亨..唔MINE....你唔好以為你自己好受女喜歡啦..
又唔知自己幾難相處.....
呀風 :講下講下..又串..
我:我講真GE....不過有時候你都OK的.
呀風做了一個鬼面 :有時咋..
我 :我都未話你D衰野呀..
呀風有D惡 :有咩呀.講黎聽下..
我都未講.
MISS : 龍國風..第9題答案係咩呀..
呀風好串 :我唔得閒住呀..同人講緊野呀..
MISS O曬....冇野講..
我笑住 :有D人真係魚..
風 :咩呀..都係你呢..講野咁鬼大聲.
我O曬 :又係我..關我咩事喎..你自己唔聽書咋麻....
我知道答案GE.
呀風唔係好信 :你知.
我好大口氣 :緊係..咪係...79 LO!!!!
呢個時候MISS :第9題答案係79..
呀風聽到MISS講答案果陣O曬 .
我笑笑口 :睇到啦..唔聽書..
風 :你好野....

LUNCH......
我望呀風..
呀風 :咩呀..食飯都要望.....
我扮嘔.. :望你個頭..你又唔係令仔..
呀風 :咁你望咩呀..
我笑 :你今日有冇拿午餐呀?
呀風好似E+先諗起 :.係喎..冇喎..
我 :咁我地食咩呀?
呀風拉住我行出課室...

芯 :呀森..你有冇見到佢地2個呀>?
森 :冇呀..咁快唔見左?
芯 :唔知LO..

佢拖左我出學校...
我問 :喂.你拉我去邊呀..
呀風 :你想食咩呀?..
我諗一諗 :是但啦..
呀風同我行左好奈...
買左好奈.....好多野...
佢同我一齊去左上次果一個沙灘........
第22章...

我去到沙灘立即躺低...
呀風慢慢行過黎坐在我身邊...
呀風 :你咁水ge
我望住個天 :咩呀..行左咁奈..
呀風 :冇用...行果一陣都唔掂..
我冇理佢....突然間..
我大叫左一野..
呀風 :你咩野呀?
我彈起生:死喇..e+幾多點呀?...就黎放學喇...
呀風捉住我隻手...:放心啦..咪鬼番啦..
我好緊張 :點得ge..
呀風俾左一件MANGO班cake我..
佢又話 :算啦..上小幾堂有咩所謂呀?
我 :咩喎....咁是但啦.
我咬左一口 :幾好食喎..
呀風自己就食緊一碗野..
我好奇 :你食緊咩呀..
呀風 :雲吞麵.....lo
我 :我又想食..
呀風俾左佢食緊果一碗我..
呀風又話 :得呢一碗..你唔要就算..
我冇接到碗麵..:車..唔食你口水尾..
信唔信我打俾呀e知話你哈我啦..
呀風拿番碗麵 :你自己唔食咋..關我咩事呀..
我不停咁搵...搵呀搵...搵呀搵
呀風好奇 :你搵咩呀?
我搵住 :電話呀...唔見左呀.
呀風笑了一笑 :抵死..
我打了佢一下 :幫手搵啦..仲玩..
我地搵雲成個沙灘都冇...
呀風 :算啦..遲d買個一個俾你啦..
我唔係好開心:你係先好講呀..
呀風 :得喇.怕左你呀..
我開心番曬 :食野喇...
呀風 :都唔明你地d女仔咁情緒化ge..
我企在起生 :係呀..有一dd啦..

食左好奈..都就黎7點幾喇...
我同呀風 :走喇..好唔好呀..
呀風 :唔好...聽日唔好番學啦..
我 :點得ge..
呀風 :聽日你生日麻...一係12點先走..一係聽日唔好番學..
我諗一諗 :咁呀.....12點先走啦..
不過我地在這兒做咩呀?
呀風 :玩下lo..睇下星星...過你ge16歲生日...
我好開心 :好呀..好奈冇過一個咁特別ge生日喇..
第23章..

我睇住天上ge星星慢慢出黎...好開心呀...
我從未試過咁晚睇星星ge..
我 :睇黎你都幾浪漫呀..睇星星.
呀風笑了一笑...呢個笑容..
令我明白到點解有咁多女想媾佢喇..
因為有陣時佢都唔係好衰..幾好人.
但係一諗到佢....
當女仔係玩具.....變態..有性病..
仲有好多衰野野果陣..就...................................
呀風見我望住佢呆左佢就: e+你終於知道我令仔喇?
我唔係好好意思 :咩呀..我見到....見到..
風 :見到咩呀..見到有個令仔?..
我面紅 :唔係呀..我見到ge只係一個醜仔..
呀風扮到好嬲咁 :咩話.......你洗唔洗驗下眼呀>?
我好大口氣咁話 :唔洗呀..
呀風:好心你帶番一副眼鏡啦...
我 :你..咁你要帶咩呀....
呀風唔知醜咁 :我咁令仔..咁帥...洗咩帶呀..
我:唔知醜.
呀風 :你講咩呀...

之後係點係有睇開都知喇...
又係不停咁吵...不停咁吵....
又係不停咁吵...不停咁吵....

突破間我停左冇串佢..
我企左起生..呀風好奇咁望住我....
呀風:你今次又望咩呀..?
我冇理佢..只係望住一樣野.....
第24章
佢問我望住D咩..
我 :睇下..係螢火蟲呀..
呀風又企起生 :你未見過螢火蟲咩?
我一手諗住捉一隻螢火蟲.點知佢飛走左LO
我 :我好細好細果陣..仲未去uk果陣見過一次咋..
但係..至從去左uk之後就未見過lo.
呀風 :你都好幾幼稚呀.
我 :咩呀...
仲有呀有冇+中+ or 罐果d野呀..
呀風一手拿左一罐啤酒.
佢又話 :得啤酒罐..你要唔要呀.?
我 :下..是但啦..你飲曬佢先啦..
佢一邊飲一邊話 :你要黎做咩呀..
我 :你冇詔睇過**再見螢火蟲**咩?
佢女仔係拿一個糖罐袋住d螢火蟲麻..
佢 :睇唔出你都睇d咁低ge野喎..
我 :咩呀.飲你就飲啦..講咁多廢話..
佢冇講野..只係咁飲..飲..飲..
過左一陣佢俾左個啤酒罐我..
佢 :得喇..飲曬喇...
我一手拿住罐..一手捉d螢火蟲..
結果我捉左3隻小螢火蟲..
我坐低..呀風佢又坐低坐..
佢 :你估佢咁俾你捉住佢地唔會死咩?
我好滿足 :唔知呀..希望唔會啦..
佢 :冇你咁好氣....呀
我 :嘩..仲有一分鐘就12點喇..
佢好串咁 :又點呀.
我不滿 :咩呀..???我生日呀..又點!!!!!!!!!!
佢 :係呀..
我好嬲咁 :你唔同我唱生日歌ge?
佢 :生日快樂..得啦.
我打左佢一下..
我又話 :唔得呀...係唔係呀你..
佢笑左一笑:我俾一份好好咁生日禮物你好唔好呀..
我笑住咁 :好呀..
佢好似好奸咁 :你合埋眼先..啦
我 :洗唔洗呀..
佢 :唔合唔俾...
我 :...車.合咪合...
我就合左眼lo.
點知...................................................

估下跟住阿風做左d咩...
點知...............................
我合埋左隻眼....
o.....NO.
我覺得我個+咀+有d...
有d唔知咩野咀過黎....
我張開隻眼..
我哎............大叫呀..
佢立即拎番轉頭望住個沙灘....
我摸一摸個+咀+ :你做咩呀.
我見到佢塊面有d紅..
佢 :冇呀..你話想要禮物呀...
我咪俾你lo.......
我o曬咁 :你..係我ge..我ge..
佢望住我笑 :初吻呀....呵.
我面紅:咩喎..唔得呀..唔似得你咁濫交呀..
佢好似有d好..唔知點講呀..
佢 :咩呀..
我笑 :咩呀....咩呀..咩呀...
我企起生 :走喇..
.
第25章...

我同呀風番到去都成1-2點LO..
第2蕉...我一起生..
見到成間屋都冇人..
就係咁..我搵雲成間屋..
但係都冇人...果個人死左去邊呀..
突出間唔知點解...
對大門自己打開左...
仲有一隻小狗入左黎...
隻狗隻好Q呀..好可愛呀....
隻狗仔跑過黎我隔離...
人1個口好似咬住D野咁樣...
我彎低身...拿出果一樣野..
我一睇..係一張生日卡...
我一打開....裡面寫住...

TO :糖兒..
祝你今日...生日快樂..
日日都咁開心..
FROM..:神秘人...

我睇完後....覺待好奇怪...
邊個俾我GE呢張卡.....好令呀..
之後唔知點解隻狗仔就...走左出門口..
我咪跟出去睇下LO..
點知俾我見到...
.
第26章..

點知俾我見到...呀風抱住隻狗仔...
我望住佢....過左2.3秒左右...
佢好似望到我咁..又望住我..
我慢慢行過去..
我拿出張生日卡... :係唔係你寫GE??
佢 :好似唔係好好意思咁 :你又知?
我唔知係唔係好好笑 :可..?我點知....?
諗都諗到啦..仲有邊個知我在這兒呀..
呀風抱住隻狗行過黎 :我諗住俾個驚喜呀麻...
佢俾左隻狗隻我抱..佢又話 :送俾你GE..
我抱住隻狗 :真GE?.好Q呀佢...
呀風又唔知在邊度拿出了一盒野俾我..
佢 :俾埋你呀...
我放低隻狗..接住合野..
我 :咩黎GE?
佢 :你打開咪知LO.
我立即打開佢...一睇係一部手提電話...
我揸住部電話...: 又幾帥呀..
(部電話係全白色....打開果一種...)
呀風 :琴日話俾你ge...仲有呀入面有曬我電話ge喇..
我笑左笑 :thx...入去啦...

大屋...
呀風佢仲買左d早餐....
我一邊食一邊玩住隻狗隻..
我好奇 :你點解會買狗仔ge ?
佢好cool :你喜唔喜歡先 ?
我 :緊係喜歡啦..我最喜歡就係狗隻..你喜歡咩動物呀.
佢 : 喜歡咪得 lo
我好奇 :你喜歡咩動物呀.
呀風諗左一諗 :狼.....
我 :.哦.等我同狗隻改個好名先..
m...m...不如就叫 +小風風+ 啦..
呀風聽到好似好大反應 :唔得....我叫呀風呀..
我玩佢咁話 :咩姐...你係瘋癲個瘋麻..唔係咩..
我個小風風係大風吹個風..點同呢..
佢好大聲咁話 :你同我聽住呀..
我係大風吹個風...仲有呀你以後叫我做呀風..
唔好叫埋d衰野..
我 :好...呀風..我叫你都得...
不過你要叫我做糖兒....
呀風好似好難為 :下....好咩姐..
我都知佢好難講出口喇.. :唔叫糖兒..至小都叫呀兒啦...
呀風 :是但啦...
我突然間哎左出黎...
我又話 :喂..夠鍾番學喇..唔係上唔到巴士就遲到喇...
我立即將小風風放在灰sofa度....
我同呀風就出左門口......
.
第27章..

我同佢出到去..
0.....NO...巴士走左lo..
我好不滿 :唉..30分鐘先一班車呀...一定遲到啦..
呀風拉住我番屋企個花園0...
我 :做咩呀..
呀風由花園果度拉左一部電單車出黎..
佢俾左個頭盔我..
佢 :上車啦..咁樣快好多ge...唔會遲到呀..
就係我我就上左佢部電單車...
佢開得好快....我又唔係好好意思攬得佢好實.....(女仔麻..)
我 :可唔可以唔好開得咁快呀?
佢 :你攬實d我咪得lo...+
我有d面紅 :咩喎.....人地女仔呀麻...點好意思呀...
佢開始有d奸 :你係我老婆麻.......煩人..
佢一手將我隻手捉住....攬住佢條腰...
攬到好實.....我從佢個身度FEEL到好溫暖GE feEL..
坐左一陣..我叫佢在學校前一個街口度停..
我自己一個落左車..
呀風 :你做咩呀?...(有d唔奈煩..)
我整理好校服 :我在這兒..自己一個行番去得ge喇..
廢是一陣俾人見到啦....
呀風面上有d不悅 : 洗唔洗呀你...
我好似哄細路咁話 :就咁話啦....一陣見呀..
我就跑番學校lo...................

番到學校....上到班房..
嘩..好彩冇遲到姐....
嘩......估唔到呀風仲快過我喎...
車..不過佢坐車..點同啦??.
我番埋位果陣...芯問 :糖兒...咁遲呀..就黎遲到喇你..
我放低個袋 :係呀..今日遲左起生呀...
呀芯又話 :你知唔知呀...今日上PE..係打排球呀..
我 :唔知呀.
芯 :一齊玩呀..好唔好呀..上次我地A組俾果個呀婷(B組.)...
串到打輸波呀....今次一定要報仇呀...(好有火).
不如今次你入我地A組好唔好呀..
我諗一諗 :下..咁呀..我唔係好點咋喎...
芯 :黎啦..試下咋麻..唔緊要啦..玩下咋麻..
我唔想掃興 :咁..好啦.但係講明先呀我唔係好得GE..
芯 :冇問題...

上堂LO...係數學堂呀....
我計緊數果陣....突然..
呀風問 :你一陣去打排球呀?..
我一邊計一邊 :.係掛...我都唔知有冇得出場..
呀風佢泠笑左一下....
我好不滿 :你笑咩呀...有咩咁好笑呀..
呀風 :一陣好想欣賞一下你D球技咋麻...
我心諗 :哈.....咁大口氣..好串下喎..
我 :好呀..睇下點....睇下你好波D定我好波D.!!!!!!!!
呀風 :好呀..同你玩都得....輸左果個點先.?
我笑笑口 :好呀..輸左今晚番去煮飯.點 呀..怕未..
呀風 :好呀...睇下你番去煮左D咩出黎..
我做鬼面 :好..睇下你煮定我煮..
.
PE堂....
我地成班人落到雨場...
SIR :拿...一陣我地分男女.再細分AB組咁打....
E+你地熱下身先啦...我去開網....
呀SIR一走....呀風行過黎我身邊..
佢 : PE堂就堂當係俾你GE熱身.
一陣食完LUNCH先再同你玩..
我 :好呀..怕你呀...

+BBBBBBBBBB+ 開波LO....(女仔果一面..)
係先由B組開波先..
我冇去玩到..怕要佢地輸波....而且我想睇波多d..
b組果個呀婷....一黎就開波拿左一分..
之後第2球又係佢開..不過呀芯好快接住左..
傳俾.A (A組)一個扣殺....嘩..好野拿番一分...
之後呀芯開波....一野打落去..嘩..令.
呵.... 2 : 1 .. (A : B)..
之後呀芯又開波....呀B (B組.)一接住左傳左俾呀婷..
呀婷一下打落去...呀C (A組)飛身埋去接.....

*********BBBBBBBBBBBBBB*******
第一個回合完左...25 : 16 (A : B)
之後A組開波.....呀芯一野打落去....
O...唔小心打到呀婷...呀婷接唔到.1 : 0
呀婷拿住個波好嬲 :你好野..睇住黎啦...
呀芯開波...呀B (B)一接到..傳俾呀婷...
呀婷睇準呀A (A)一野打 落去...
:哎... 打中左呀A呀A坐左在地上..
成班A組GE人上前睇下呀A有冇野..
呢個時候.球證 : 1 : 1....
我心諗 :有冇搞錯呀...咁都有分...擺明有C心啦..
結果呀A唔可以再出場....換入呀C...
打下打下.....A組俾B組係咁不停打..打..
超唔公平啦.....比數係..13 : 15
呢一球係呀婷開波....
呀婷又出芧蕉.....一野好鬼大力咁打落呀c度...
o..no..呀c又唔可以再打喇....
我心諗:佢咩人黎ge.仲邊有人會想同佢打波呀..
咁都得....打人咩?..真係超芧呀..
呢個時候呀芯上前同我 :呀兒呀..幫下我地啦..我地冇隊員喇...
我唔係咁想 :下...咁...
呀芯哀求 :好啦...呀兒呀....你都睇到啦....你都唔仔b組 win ge?...
我諗左一諗 :咁..好啦...
.
第29章..

我換好就落場lo....
我一心係同呀A..同C報仇..打殘個呀婷
我一落到場....果個呀婷啤住我..
我一入到去.果個呀婷好串 :嘩..又有新人呀.
小心D呀你...(望坐我).小心你個口(避)俾我打扁呀..
我心裡面係好想用粗口鬧Q死佢GE..
不過我係一個良好學生..我就忍你一次..
呢個時候呀芯幫我出口 :睇下點..邊個打邊個..
唔好講咁多喇..開番個波俾我地開波啦...
呀婷笑左一笑..佢好大力咁打個波過黎..
係對住我黎打果一種呀...
結果個波一野撞過黎我隻手度...
芯立即走過黎 :有冇事呀.(同我講).你有冇野呀..未開波就打人(望住呀婷)
呀婷 : 你自己唔好好睇住個波咋...
當呀芯仲想講果陣..我 :唔好講喇.開波啦..
E+係13 : 15...第一球呀芯開波..
呀婷接左..佢又係咁..追住我黎打..
之後打到...16 : 20. (A : B )
哈..今次到我開波...心諗 :你仲唔死..
我唔打死你都唔係人啦..死.3.8.
我一野超大力咁一野對住呀婷打過去...
YEAH....中左呀....哈仲唔死...
呀婷好似好痛咁 :你咩事呀...打人咩?
我好扮野咁 :呀...好對唔住呀..我一時唔小心咋...
呀婷好嬲 :作死你呀....(佢好辛苦咁企左起生...)
芯好串 :你企刑起身咪得LO..咁多野講..
之後我同一芯一齊..一歌一和咁...
話咁快B組D人都就黎俾我地A組打死..
之後在..22 : 23 果陣..
有一個小休.....俾我地休息一陣..
我地成組人都好尃心咁聽呀芯.(佢係隊長呀..)講..
芯 :一陣只要我地拿多3分..快過佢地..
咁我地就WIN GE 喇...就可以報黎頭先個仇
同埋上一次果個..好唔好呀..俾d心機呀..
大家 k.........(give...me..five..緊呀..)
芯 :好..一定要打死果班衰人..
大定好齊 :係...........................
芯 :今次我地先開波所以我地一定要拿多幾分...
最好就係一開波就有分啦....+油呀..
大家 :係................

哈..上場喇...又係我開波先...
我又係望住呀婷...等佢認為係對住佢打...
+拍+....b組按唔到波呀....
我係望住佢..不過開去呀b(b)果一度.....
e+係.. 23 : 23...多拿2分就得喇..
我又開波喇..唉...俾佢接到...
呀婷用下手接波....過左網....
我同呀芯一齊去+難+網....+拍+.....
在冇人可以接到的情況下..又拿多了1分呀..
之後又係我開波.....今次我決定左用.....
我最得ge發球.......係我打波咁奈以黎冇人可以接到ge發球...
=拍=.....又拿左一分呀....呀......
成隊a組ge人上前攬住我.....
我地win左喇.............我地好開心果陣..
我見到b組果d人好嬲咁..........呵..抵死..
唔係你地打芧波....本小姐都唔會出手呀...抵死..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++另一邊.....+++++在太陽傘下..++++++
森 :你睇下..糖兒都幾好波喎..
呀風好冷淡 :係咩..睇下點..!!!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
.
第30章..

今日我地一齊去左太陽傘果度食飯...
+++++++++食緊果陣..__________________
芯 :呀兒呀..估唔到你都幾好打呀..
我有d唔係好好意思但又好想在呀風面前曬下..
咁:我呀..ok啦.....我以前在uk打開沙排麻...
森 :唔怪得知啦..打得都幾好呀..
呀風好串咁 :睇下點..
我唔想輸咁:一陣唔知邊個輸呢...?
我打眼色 :你記住呀..輸左果一個要番去煮飯呀..
佢好大聲咁 :好呀.....睇下點.
森同芯都好奇 :咩..睇下點呀..
我立即 :哦..冇呀..冇呀...
...........................體育館......................................
芯同森同時:拉我地黎呢度做咩呀...
我拿起一個排球 :我要同呀風黎番一場比賽呀..
芯 :咩比賽呀???
我 :排球呀..
森 :呀風...你真係要同佢比賽呀?
呀風好串 :人地喜歡輸比我麻..冇計啦....
我唔甘心 :咩呀...邊個話我會輸呀....
呀芯同呀森就幫我同呀風做計分果個...
開波之前.....呀風 :就俾你開波呀...
讓你2分先..睇下你有咩咁勁...
我接住個波:好呀..怕你呀..係你自己要讓咋..
我一開波就好似好大力咁.....
我特登打細力d...佢好似估我會打好細力......
*拍...*好細力咁過左網.....哈.佢接唔到呀..
我好開心:好野.....3 : 0..(我 :風).
之後我開波...哈佢接到喎...
一拍.....佢咁高我難網都網唔住啦.. 3 : 1
之後佢開波.............
我開波...................
佢開下..我開下咁..................................................
之後打到....22 : 24 (我 :風..)..
係我開波...........

.
第31章...

我一野打左過去果陣.....
佢一野就接到......佢用一個上手接波....
當佢打個波過黎果陣.....
佢突然 :嘩...你睇下你後面....有一隻識飛ge小強在你後面呀..
我立即拎轉頭睇下....
因為我係好怕蟲呀......唔得呀..
: 哎..我大叫....
突然我聽到+拍..+個排球落左地但係我冇接住.....
我拎番轉頭.......見到呀風大笑中...
我知道...知道佢係玩我呀...
我立即 :哦..你..你...................(超嬲中呀....)
呀風好得意 :我咩呀...我有25分lo...你輸左.....
又打左個眼色 :今日有人會煮飯...呵..
我:咩呀..你又無賴...又芧賴.....
芯:算啦...輸左咪算lo...下次再打過啦...
我嬲到想一野打過去 :你唔明ge喇.........輸左要.....
森 :輸左要點呀....?
呀風好扮野:你自己問下佢睇下佢講唔講要做咩....
我:...你好野....
就係咁我就走左上課室lo....
好嬲呀...出芧蕉....
.
第32章..

放左學................我地條無賴去左邊..?
咪係超級市場lo....買野煮菜呀......
我推坐車仔...佢一邊行一邊睇..
冇當過我在場咁....車..好勁咩..
等我今日煮d好野過你食....(大家都知應該係咩好野啦..)
我在後面 :喂..大少..食咩呀你.
仍 望左一望d海鮮: m..食蝦啦...幾令仔咁..
佢就是但俾左一堆蝦我....
我 :咁大少..諗住點樣整呀?..
呀風諗左一陣 :茄汁蝦啦....
我行去睇下d蕃茄.........
呀風 :茄汁蝦係唔用蕃茄ge..用茄汁ge..
我伸一伸利 :我點知喎.....
呀風 :冇你咁好氣呀......d菜心幾令....炒菜心啦..
之後佢俾左一袋菜心我....
我 :再買多一樣就夠喇......食咩野呀...
佢俾左一個綠綠地ge果咁ge野我..
呀風 :食煎蘸青蕉啦...
我 :咩黎ge.
呀風 :總之就食呢樣啦.
之後佢就以好快ge速度行左去另一邊..
我睇果個綠色野....
我心諗 :呢個唔係好令仔喎..等我拿過另一隻先...
我就拿左另一隻..不過就多左d紋...有d唔係好同..
我心諗 :是但啦..都應該差唔多姐..
之後買呀買..........買呀買...........
我地買左一輪...就番左屋企lo.......
開始煮飯......=.= cook..

.
第33章..

番到屋企.....
我第1時間去睇下小風風...
我抱住佢.... :呀食糖啦...好好味ge..
呀風一手搶住我俾小風風果一粒糖黎...仲食埋...
我 :你做咩呀..果度..(指住張桌)有咁多你唔拿....你拿我呢一粒..
呀風 :我廢是你隻小風風死鬼左咋..
我俾佢激死喇...自己食左人地d野仲話為左小風風好..
我 :你省d啦...為佢好..你搶一人地d野食...可...(摸住小風風..)
呀風扮曬好人 :你知唔知狗係唔可以食d咁甜ge野嫁...
我笑笑口 :係咩......真係好thx你呀..
呀風好唔奈煩 :笑..煮飯啦.....
之後我就緊係拉埋佢一齊入去啦...
呀風 :拉我入黎做咩呀...
我 :我唔理你呀...你出芧蕉呀.....
所以你都要做下野呀......你煲飯...我煮送啦..
呀風 :咁都得..?
我 :咩唔得呀..我行煮送..你咪算好彩啦.............................................................
之後我煮我ge野.......
搞下野....搞下蝦...搞下菜心咁啦.....
果個死人呀風一d都唔幫下手....
用左10秒都唔洗就搞掂煲飯..
我都唔知佢煮左d咩出黎呀..
不過我就唔係好識煮呢d野..
但係我煮ge一定係好野啦...(奸笑中...)
過左一.2個鍾左又啦........
我就拿住碟茄汁蝦出聽....
我放在大桌上.. :喂..大少食飯喇...

.
第34章..

我都坐低左....
呀風o曬咁 :下..茄汁蝦呀?
我點頭 :係呀....(佢好似唔係好信...)試下啦....
佢 :茄汁同蝦分開上..咁都得呀...
我 :是但啦....茄汁蝦麻..唔係咩..你又話唔用蕃茄.......
呀風 :邊個話你知係咁煮ge???..
我 :咁..薯條都係咁煮啦..
呀風好大聲 :咁呢個唔係薯條呀麻....
我 :咩喎...唔點蓄汗咪試下個蝦lo..
呀風甲左一隻蝦....佢拿高..
佢 :你睇下.....你有冇見過煮左成個幾2個鍾ge蝦..
係粉紅色ge.....仲要未熟果野先死呀...
我笑 :都係差唔多姐.....人地日本人都係食生蝦刺生咋....
何況我有煮過呢...一定唔會食ge....
呀風笑住串我 :係咩.....NEXT啦....
我企起生.. :車..好勁咩你.....唔食咪算....
之後我拿出一碟所謂ge唔知咩煎蘸綠果出黎...
我坐低 :試下呢碟呀....唔錯ge..
佢又叉起一塊...:又係分開上碟呀?
我 :m...唔係呀..你話要將魚肉同綠色果個野合埋一齊麻...
佢 :你又識做...?
我好唔好意思 :我用左dd牛油再+d蜜糖咁啦..
佢 :下..仲洗食ge..食唔食得人ge..
我 :得ge..死唔去ge..
之後佢苦手苦面咁食左一塊...
佢咬一口.....吐都吐唔切..
第35章..

呀風吐都吐唔切...
我好奇 :喂...做咩吐呀...我ge心血呀..
呀風好大聲同埋有d唔不滿 :你煮d咩呀..
我 :咩呀.......我只不過係落左d牛油同蜜糖咋麻...
呀風 :唔係..唔係牛油同蜜糖ge問題...
我冇佢咁好氣 :咁係咩問題呀..大少.
呀風 : 係呢個根本唔係青蕉....係...
我好心急 :咁係咩呀?
呀風諗左一諗 :苦ge.....係苦瓜..
我 :下...苦瓜..咩黎呀..都係一陣姐.
呀風超嬲 :你唔係拿我俾你果一隻青蕉ge咩.
我笑住 :唔係呀.......我....我..
呀風 :你咩呀..講啦..
我唔好意思 :我見你俾我果一個唔係好令仔....
我咪自己再拿再一個差唔多GE LO
呀風好似好嬲又俾我激到講唔出果一種咁..
呀風忍左一忍 :算.....下一味啦....
當我入去諗住拿菜心果陣....
呀風又 :喂...唔該你同我整熟d呀..我唔想肚痛呀.
我 :好呀....

我入到kitchen...........拿起碟菜心...
心諗:會唁會唔係好熟呢?..
煮多一陣會唔會好一d呢?..
就係咁我把菜心又煮多左3個字左右..
之後我又諗 :會唔會冇咩味呢?..
落多d鹽會唔會好d呢?..
就係咁我就落多左2-3跟鹽lo...
過左一陣..我落番起d菜果陣時..............
o.. NO..!!
D菜..D菜........++++++抄得太奈..黑曬..+++++------\\(˙<>˙)/------
就係咁我就拿住呢一碟.見到都唔想食GE菜出去喇..
我好驚咁放低碟菜...
呀風一見到D菜黑曬.........佢塊面都黑埋一份..
呀風望住我 :你煮左D咩黎呀又..
我笑都笑唔出 :下..你叫我煮熟D呀麻..
呀風唔知好嬲定好笑 :咁...你有冇覺得熟得有D過份呀.
我:下..咁呀...(我用隻快子叉下搵下....)
我 : 試呢下一條啦...冇咁熟GE喇...(叉左一條係全碟最令仔果條俾佢.)
佢一放落口.....1-2秒後....
佢好大聲 :你想=涵=死我呀...
我 :唔好意思呀...我見..好似唔係好夠味咁...咪..落多左D鹽LO..
呀風立即飲左一杯水........
我 :唔緊要.........仲有你煲GE果一個飯......今晚餓唔死GE..
我就一支箭飛入KITCHEN.....諗住+不+飯.
點知.......
第36章.......

我一打開個飯煲............
我大叫:哎...........
一秒之後呀風走左入黎.. :又咩事呀你......?
我好好驚好驚咁 :你.....你......自己睇下啦.........
呀風一睇 :下........點會咁GE.......冇理由呀......
我立即有D嬲咁 :車.你咪又係識話人唔識話自己....
呀風 :咩呀.........我.一時失手咋麻.....
我當然唔會放過鬧佢GE機會啦....:係呀.....一時失手....
會失到連...........插SO都唔插;.........煮咩野呀你.......
呀風 :咩呀............你在廚房咁奈..冇見到.....冇插GE咩?
我 :下..........話明係你煮GE麻..........關我咩事呀
呀風拎轉頭走出廚房門口 :咁算LO...........今晚.餓死算啦.....
我 :咩喎.............咁大家都唔好食野啦.....!!!!!!
之後我就番上左房.................
我番到上房.諗住訓一下..第2朝就冇咩野啦.....
點知一上到床...............轉黎都去都訓唔到......
唉...............HELP呀.......好肚餓呀.....
算啦.......忍下啦....車..1日好快過姐.........
點知我都係忍唔住............唉....又餓又想死..
唔係喇..打俾呀芯傾下計先.
搵TEL中.......突然諗到 :呀......電話叉電中呀.....
咁.........呀有計...用屋企電話啦.......
我一拿起電話..........
聽到有人在講電話中呀...
一聽....X :呀媽呀........
我心諗 :呀媽 ?.....咁似呀風把聲?..唔通佢打俾呀E......
但係偷聽人地講電話好衰GE喎...
但係...佢地有咩好講我唔聽得呀.......
點知我聽到呀E話....................
第37章.............

呀E :我唔係唔想幫你........係你老豆GE意思....
呀風 :我知但係..........都唔可以咁啦........
呀E :鬼叫你老豆份遺囑寫明你一定要同糖兒結婚先可以分到遺產同屋咩....
呀風 :我知..但係..我唔係唔想同佢結婚..只不過係遲D姐...有咩唔得呀..

我聽到呢到.........覺得超嬲呀........
唔怪得呀風呢排對我好再啦..........
仲以為佢對我改觀tim..........點知係..
因為佢老豆d身家...........
so..我就好鬼嬲咁cut線.........
我真係咁討人唔歡喜咩...........
我就連做人地老婆都唔可以咩........????
我就係咁喊左出黎............嗚嗚.........
喊緊果陣.......我心諗 :呀.....再聽下佢地講咩先都好....
於是我再次拿起電話........諗住聽下佢地講咩....
點知.....................我聽到..
呀e :就咁話啦...忍一陣啦.. do do do
就咁就收左線喇...............................................................無言中
我覺得好唔甘心呀......仲咩頭先唔聽多一陣呀..
但係........月聽得奈..咪月傷心....
我真心對呀風...希望我同佢結左婚之後大家可以好好咁一齊...
點知..佢竟然咁對我................

(作者 :大家想唔想知.....其實之後呀e同呀風講左d咩呢..?
我講俾你地知啦.........

呀E :我唔係唔想幫你........係你老豆GE意思....
呀風 :我知但係..........都唔可以咁啦........
呀E :鬼叫你老豆份遺囑寫明你一定要同糖兒結婚先可以分到遺產同屋咩....
呀風 :我知..但係..我唔係唔想同佢結婚..只不過係遲D姐...有咩唔得呀..
呀e :糖兒係一個好女仔...你點可以咁對佢ge???
呀風 :我..唔係話唔同佢結..不過係遲小小姐....
呀e :咁..其實你喜唔喜歡糖兒先?...
呀風諗左一陣 :喜歡不過................
呀風都未講完呀e :就咁話啦...忍一陣啦.............

就係咁喇.........糖兒..聽d唔聽d咪誤會lo..
不過佢唔知真相係咁ge..)
第38章...

我月諗月嬲........又訓唔到.........
咪落去樓下.............飲杯水先.........
我一落到去..見到有d燈.....但係算啦...冇理到..
我起埋去食飯+木台+到...諗住飲杯水..
點知見到水=中=冇水tim.
我 :呀..........連你都玩我...冇水呀....
當我好嬲果陣...突然有個人由廚房行出黎........
呀風 :做咩咁嬲呀....係呀..冇曬水呀...
我見到佢就火 :關你咩事呀...
呀風行埋黎 :係呀...緊有人肚餓..跟住發嬲啦...
我 :唔係呀...仲有呀..我開唔開心唔關你事呀..你理得我呀.
呀風捉住我隻手 :咩唔關我事呀...黎啦飲左佢啦..好訓好多ge..
之後佢俾左一杯佢原本佢諗住飲ge牛奶我..
我唔肯接 :俾我做咩呀.....
呀風好細心 :知你一定好肚餓訓唔到ge喇...
飲番杯牛奶好訓好多ge...連我果杯都俾埋你喇...
我心裡面有d好甜geFee L...
我接過杯牛奶..... : 唔該.....
我同呀風坐在SOFA上...
我飲左一口....就有D好溫暖...好舒服...GE feel..
呢一種係一種關愛GE感覺.....
我唔知自己係唔係喜歡左佢..但係.
呢一種真係一種令人諗起愛GE感覺...
但係可以係個人有D餓GE錯覺掛....
但係飲完杯奶後......上房訓果陣..
我個腦不停咁諗起頭先果一種感覺...
同埋有D飽飽地GE感覺TIM..............
(作者 :呵....你喜歡左人地....人地話有情飲水飽..
你就係有情飲奶飽........呢個都唔知咩人呀..)
*滑块验证: