Ee23时尚网

登记注册
搜索
楼主: 繌咪

唔知咩故的名..旦好睇=〕{轉}[大結局]

第39章..

今日我一早就起左身...
做咩 ? 緊係煮D好野食呢...成晚冇食過野..
放心我呢次煮果D唔會死人GE..
煮煮下....呀風好似岩岩起生...
佢行去大廳.....佢見到我放左一份好令GE早餐....
呀風好奇 :嘩下.........咁早叫野食呀
之後佢想偷食....我一野拍落去佢隻手度...
我 :唔係呀..係我自己煮ge...仲有呀..呢一份早餐唔係俾你ge..
我就坐低左...食我自己做ge..最好味早餐..
呀風唔係好信咁 :下..真係你自己煮ge?但係...
我知道佢想問咩 :我同你講呀...
我在uk生活ge..你叫我煮d咁中色ge野...我識鬼咩..
你叫我煮呢d(指住我食緊果d)牛排...薯條就得姐..
呀風好似哀求我咁 :好啦..姐姐..好肚餓呀....
我好cool :係呀..你份早餐在對面呀..
呀風好似好開心咁望坐對面.........
呀風 :............一杯奶?
我 :係呀....係還番琴日果一杯俾你呀...
呀風拿起杯奶 :唔係呀麻..........
我 :你試一下先啦....好野黎ge..
呀風飲左一口 :嘩...又唔錯喎.....
我 :緊係.............

之間就出門口...坐車..
o no........坐錯左車....
要在..學校前2個街口落車........自己行過去..
我行緊果陣........行得好快.....
呀風 :姐姐...洗唔洗行咁快呀....今日都唔會遲到啦...
我回頭望一望佢 :唔係呢個問題呀...
呀風跑上前....跑到我身邊..
呀風 :喂...你係唔係有d野呀....
我心諗 :有野...有野....咪都係你d野...
我 :冇呀.....(不悅)
呀風 :琴晚到e+都係嬲爆爆咁........做咩呀你..
我心諗 :我洗咩你擔心呀
我 :我ge事關你咩野呀....我洗咩你擔心呀..
呀風佢突然間拖住我隻手..
第40章
呀風 :嘩...估唔到你隻手咁滑喎..
我立即諗住縮開隻手....但係..緊係唔得ge啦..
我 :你做咩呀....快d放開我呀..
呀風 :你係我老婆仔麻...有咩心事..講俾我聽啦..
我 :彩你都有野ge...
雖然我個心話係好想佢放手...
但係其實我個心裡面係好好好想佢一直都唔放手..
++++++++++++++++學校門口.....
我 :放手呀...學校喇..
呀風都好識做咁放開手.......
上到課室................
芯上前 :喂...你地2個做咩一齊番ge..?
森又話 :我知.....你地肯定有野...
我立即 :咩呀...我地冇野ge.....(面紅)
呀風扮作打呀森一下 :冇野呀..唔好諗錯野呀..
芯 :嘻嘻...有d古怪呀....
我 :總之一句...我地冇野啦..
上堂.............................................中...
放學..............................................lo..
芯 :喂........一唔一齊去玩呀.......
我表演得好high :好呀..去邊度呀....
森 :去唱k好唔好呀.呀風..?
呀風望一望我.........
我用眼神 :我好想去呀......
呀風回我一個眼神 :番屋企啦....唔岩你去ge喇......
我心諗 :係唔係呀你...你自己去就得...
我 :呀芯呀....呀風唔去ge喇.....我地自己去啦....
當呀芯想問呀風果陣時..
呀風 :你up咩呀你........去咪去...我怕你玩唔起咋..
我 :咩玩唔玩呀....就同你玩啦..
第 41章.

K......................房中
我係咁同呀芯唱歌.....................
唱左一陣之後..........休息果陣.......
芯 :呀...糖兒呀..估唔到你唱歌都幾好聽呀..........
我飲住杯野 :唔係呀...........ok啦.......
呀風串 :係呀.........你真係唱得好好聽呀...我隻耳都未聽過d咁正ge歌呀..
我有d嬲 :你作死呀你........咁樣話我......
我打眼色 :想唔想我打呀e呀?.........(好奈冇出過呢一蕉..)
呀風 :唔係唔係...係好好聽呀.....
我笑番 :算你啦..
芯 :差唔多喇.....不如走啦...去第2度玩啦..
我開心 :好呀...

+++++++++++++街上...+++++++++++++++
芯 :喂.....去邊度呀...?????
我 :有咩好推介呀....
森 :不如落D啦...
我 :好呀.......我咁大個都未去過呀..
呀風 :去咩鬼啦..唔岩你去ge...番去把啦.
我 :咩呀.........玩下咋麻...
呀風打眼色 :同我番去啦..好晚喇...
我又打番 :你係唔係同我一齊番先....你番我咪番lo.
呀風 :我同佢唔去喇...你地自己去啦..
都未講完就拉左我地佢走lo..
我 :走喇..88

+++++++++++++++回家路上..+++++++++++++++++.
我行到呀間玩具店前0...我停左在前.....
呀風又停左就 :做咩呀...行啦.
我望住佢 :俾2個10蚊我呀
佢就俾左我喇... :做咩呀....
我 :一陣你味知lo...
第42章

我指住一部向在玩具店門前ge +拎+ 蛋機...
呀風 :你係唔係咁低呀....仲玩d咁ge野..
我 :咩呀......呢一隻玩具在UK好出名ge..
係天神公仔.....其中有一對係 +戀愛之神+...聽人地話呀..
如果一男一女同時拎2隻....咁岩就拎到呢一對愛神....
佢地ge愛情就會開花結果ge喇......................好準ge..
呀風唔係好信 :係呀.............
我 :係呀....(就一口氣拎左2個公仔...我俾左一隻佢.....)
呀風 :俾左做咩呀???
我一邊開一邊 :俾一隻你啦....一對ge麻.
我一打開我果一隻..... :嘩.....好野...我係其中一隻呀........(粉紅色ge..)
呀風打開左俾我..佢 :拿....開左喇..
我冇接到 :你睇下啦...送俾你ge..
呀風打開睇左一睇 :拿.....粉藍色ge...
我好開心 :係呀....係呀..係一對愛神呀..
呀風冷冷 :係呀..?
我:拿出你的電話俾我..
呀風 :俾你做咩呀..
我 :總之我叫你俾就俾啦.
呀風佢好唔好意思咁俾左佢部手機我.....
我一睇部電話.............................
我一睇部電話............係.........
同我同一個型號......不過係黑色........
我拿住他的電話 :哦......你.........同我用同一個型號ge電話...
哈哈......一定有d野?...係唔係...係好怏d講呀..
呀風好似有d面紅 :冇野呀...冇野呀.
雖然佢係講冇野...但係我覺得一定有d野..不過算啦..
我2話不說就將果一個粉藍色ge愛神....掛在佢ge電話上...俾番佢..
呀風呆味地咁拿著電話 :下...唔係麻...咁女仔..
我又掛埋我果一隻上去我部電話上..
我 :係呀...一對ge麻....
第43章..

今日係星期天.........假期+++++
緊係約人出去一齊+反+啦!
就叫埋呀芯同呀森同埋呀風一齊去shopping..

++++++++++商場中..++++++++++++
芯一邊拉住我一邊睇呀睇......
番左HK咁奈以來我都未試過咁開心咁買野........
呀風同呀森就好似好無奈咁睇住...跟住我地睇..同買..

+++++++++++咖啡店中++++++++
我地一邊坐一邊傾下計.......
呀森 :嘩..你地行左咁奈唔悶ge....?
芯 :唔喎....可.?糖兒..?
我笑笑口 :唔呀...好奈都未試過咁開心啦..
呀風 :女人做d野好難明ge......
芯 :係呀...一陣我地再行過....
我 :好呀好呀..
呀森 :唔係呀?......仲黎....
芯 :你可以唔好黎ge.................(好有老婆同老公果一陣感覺..)
呀森 : 黎...一定黎..........
我 :咁行lo....................
當我同呀芯諗住上3樓果陣...
呀風 :我同呀森自己行下先...
呀森 :老婆仔....你行完打俾我啦...一陣見...
呀芯好甜 : 嗯.....一陣見...
其實你地可能覺得有d嘔心.....
但係佢地2個就.......好喜歡lo....
就係咁我地4個人變左做2個一組咁行......
我同呀芯睇左一陣3...
呀芯 :我想買一個新電話呀....有咩好推介呀?
我 :唔知呀...一陣去睇下咪知o..
芯 :好呀...............e+好似有4G 喇.....
佢一講起電話我就諗起我同呀風個電話.....
我心諗月諗月唔抵....點解佢自己用一個黑色咁cool.
我呢 ?...一個白色....都唔cool.....又唔係好女仔...
我 :呀芯呀...如果俾你簡一部電話你會簡白色定黑色呀?
呀芯 :要睇下咩型號先...
我就俾左我部電話佢睇....我 :呢一部..lo..
呀芯好似睇到呆左咁........
我 :咩呀..........有問題呀?
呀芯好似岩岩先醒 :下.........冇野呀.....
我 :你簡咩色呀?
呀芯好似有d野咁 :下................你自己買ge部電話?
我 :唔係呀.....人地送ge...
呀芯 :係邊個送ge.....果個人係唔係自己都有一部呀?
我直 :係呀風送ge.....係呀..佢自己有一部黑色的...
呀芯拉住我住手.......同我唔知去邊度...
我 :喂...你拉我去邊呀...
呀芯突然停左在一間電話鋪前 :你自己睇下喇.....
第43章(下)..

我一睇...........有一個好大ge廣告板...............

+++++++++++最新ge情侶電話...++++++++++++
新型號.....+++黑白配..+++
仲唔快d同你ge愛人買番一部啦....
++++++++++++++++++++++++++++++
我睇到o曬........呆住左..
呀芯 :...喂喂...你..你冇野麻?
我立即 :冇野呀........
查實冇野就怪啦.......點會冇呀...唔多唔小都有d啦..
芯 :咁你明啦.....呀風對你....(奸笑.)
我有d面紅 :咩呀...周街d人都係用呢一個電話就有野ge喇?..
呀芯 :唔係...每一對電話...後面都有一個號碼..
部部唔同..只係一對先一樣...你咪自己睇下lo..
我 :下.......你幫我睇下lo...
我俾左呀芯同我睇下.....
呀芯左睇右睇睇左一陣.. : 00614呀....你睇下呀風係唔係00614咪知lo..呵.(笑.)
我 :唔準再講喇...........

之後番左屋企....
我不停諗.呀芯講果一樣野...
我鼓起勇氣..... :呀風呀...
呀風坐在sofa :咩呀.........
我又坐在sofa :係lo............m你.......m你...(講唔出tim.)
呀風望住個電視 :咩呀...你想up咩呀...
我好快好細聲一亂 :喂.............我.我想問下你你部電話係唔係同我一對ge?
呀風望住我 :你up咩呀....
我呆左一呆 :下....你聽唔到呀......
m..m..我.....我想問下你你部電話係唔係同我一對ge?
呀風又呆左一呆 :係又點唔係又點呀?
我又呆左一呆心諗 :係喎...有咩關係呀?..
但係我又想知佢係唔係喜歡我喎..
我 :緊係有啦..咩冇呀...你講啦.
呀風企左起生..上樓梯.. : 係呀....
+拍+ 佢入左房0............................
我呆曬咁坐在sofa.....有d發熱ge feel...
第44章.

真係唔可以相信..呢個真係事實.................

第2天早上
去廁所..擦牙啦..擦擦下...突然..
+拍+............有人沖左入黎.....
我好本能咁大叫 : 咬..........邊個...(一睇係呀風..)
呀風 :...咁大聲想嚇叉死人咩..(...一邊在我身邊..擦牙.)
就係咁我地就一齊在擦牙喇....
搞到我有d唔好意思tim......
我一擦一邊 :你入黎做咩呀..咁多廁所唔入..
呀風一邊擦 : 都話個廁所係我私用lo
我諗諗下 :係..好似有講過...

++++++++學校...++++++++
miss : 拿...聽日就係開放日.....所以大家要快D搞好D野喇..
要參加比賽ge..就在今日小息同lunch去搞掂喇..

+++++++++=另一邊...=+++++++++++++
a : 喂.........大家姐..聽一地講話條8婆同呀風哥用果d情侶電話呀..
x :唔緊要...........我有辦法玩死條8婆...
b :你諗住點做呀?.............
x :你去問8婆借電話....我去問呀風借....總之就有辦法玩佢地啦....
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
小息果陣..........
突然有個同學行過黎..........
佢 :喂.......可唔可以借你個電話俾我一用呀..
我諗左諗..算啦.. : 好呀..(咪俾左佢lo...).
佢 :一陣放番在你的桌啦.
我 :好呀..(就同呀芯行開左.)
+++++++++++++++++++++++++++++
另一邊.......................
x用好姣ge聲 :呀風借你個電話俾我得唔得呀.
呀風 :咩呀...借俾你做咩呀 ?
x超姣 :借啦3..........
就係咁呀風就借左俾佢..
+++++++++++++++++++++++++++++
第45章...

呀x拿住我同呀風ge電話 :..哼...情侶電話?..........
一對ge愛神?????哼....死8婆..睇下我今次點玩你...
a :你諗住點呀?
x :幫佢地參加比賽呀...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
我同呀芯去完廁所番黎....
見到桌上的電話............. :哎..............
呀芯 :做咩呀?....
我係咁搵呀搵..搵呀搵..
我 : 公仔...公仔唔見左呀.....
呀芯 :你果隻愛神呀?.
我:係呀....去左邊呀..
呀芯 :頭先xx咪問你借過....去問下佢啦...
我就行去問佢.. :喂....我想問一下...你有冇冇見過一隻公仔掛在電話上ge?
佢 : 有...果先我還俾你果一陣我仲見到..

搵呀搵 搵到上堂都未搵到....我好悶悶不樂......
呀風 :做咩咁ge衰樣呀?..
我冇精神 :隻愛神公仔唔見左呀...
呀風 :電話上面果一隻呀?
我 :係呀....今日唔知去左邊呀..
呀風 :一定搵得番ge.......

++++++++lunch++++++++++
呀風一打鍾就唔知死左去邊...
到左上堂...呀風先死出黎....
我 :喂...你死左去邊呀?..
呀風手上拿出一俊我岩先唔見左ge公仔出黎...
呀風 :喂...我頭先搵到ge...
我好開心咁拿住公仔: 嘩....真係呀..?.
呀風話 :係呀....z(訓左..)
我睇下睇下...有d唔岩...
我果一隻隻手件3有一d破...
但係呢一隻冇......姐係...
唔係我完本果一隻....
呢個時候....我偷偷咁拿呀風個袋黎睇..
一睇..成個袋都係拎蛋公仔.....
原先頭先佢係去拎蛋...................好感動呀..3
第46章..

唉...但係佢拎左咁奈...就唔好話踢爆佢啦...
其實我都係好開心ge....但係冇理由話俾佢知ge麻...

第2天早上.....(開放日呀...)
呀風+3吹4吹+ :喂...得未呀..洗唔洗搞咁奈呀>?
我在房左試右試 :得喇...等多一陣啦...
呀風在房門 : 喂...再遲我去先喇.....
我簡好一套 :咩呀.....蝦我?...等多一陣啦.我著埋出黎喇
呀風好唔奈煩 : 一陣去演畫劇呀..你都著戲服啦...一陣先換啦...
我聽聽下又覺得係喎...咪拿了一件我本來想著去晚上的PARTY..3..出門..
+++++++++上到巴士...++++++++
呀風 :你真呀...呾叉奈..信唔信我走先啦..
我笑笑口 :唔信..係ge話你一早走左啦...
呀風冇我咁好氣 :係呀...係呀..
++++++++++++=學校班房.....=++++++++++++.
呀芯 :喂...咁遲ge....
呀風 :咪又你佢..(望住我..)
呀森 :下...你同糖兒有咩關係呀.?
我立即 :冇呀..
呀風 :咪係佢頭先..好鬼死fat..左住條樓梯...我上唔到lo..
呀芯奸笑 :哦.....就係咁呀>?
我o曬咁 :冇野ge.....唔好諗埋d
呀森 :得喇..我地識do ge喇...呀...嫂..
我好嬲 :咩呀...我同佢冇野呀...
呀芯 :行啦....去hall果度..預備一下..一陣...10點..(仲有..1個鍾)就做喇..
我地好齊咁 :哦.......................

++++++++++++ 正式演出..+++++++++++++++++
第47章..

我 : 貝兒... 呀風 :..野獸同王子....
呀芯 :呀婆.. 呀森 : 貝兒ge dad.....
仲有其他ge人....唔講咁多..

+++++++++++++開場lo..++++++++++++
在奈很奈之前.....有一座城堡...
城堡中住了一個好令仔ge王子..
有一個晚上..有人拍門...王子好唔奈煩咁開門.
佢一開門...見到一個呀婆...
王子好大聲 :喂....呀婆...有咩事呀...?
呀婆 :我想..我想問你借一個+漫頭+呀..
王子聽到之後O曬 :下...呀婆..唔係呀麻>?..
咩年呀...仲食D咁GE野..>?係都係食杯麵..公仔麵果D啦..
呀婆傻下傻下咁 :下.........咁..戲情須要就變你做野獸啦...
就在呢一個時候王子變在做野獸...
王子 :喂...下....有冇野呀你..
呀婆 :m....冇呀....仲有呀....因為呢一個戲情須要
我就留低一幅畫同一塊鏡俾你啦...
你要搵到畫中的女仔同埋你叫佢吻你一下..
仲有塊鏡係俾你睇到出面GE野...就咁啦.88
就係咁呀婆就走左LO...
王子自己一個諗呀諗..
佢打開幅畫...見到..冇野..
佢O曬....係呆左...唔知點好..
呢個時候茶杯 : 你是但放一張相咪得LO..
王子 :唔係+馬+ ? 咁都得?
茶杯 : 唔係點呀>...?就咁話啦..

+++++++++++++=城鄉..=++++++++++++++
有一個女仔叫做貝兒..佢好令女..
好好人...有一個DAD.....
今日佢在家中好擔心佢呀DAD..因為....................................
第47章..( 下 )

因為佢呀DAD想去現場睇WORLD CU..P...
咪去佢送貨....搵多D$...洗咁啦...
點知佢一去就去左幾日...所以佢好擔心..

++==佢呀DAD果一邊..+++話說佢上路果陣時....
佢所左快D就連日趕路....點知..晚上果陣時....
突然間有恐龍出現..佢好驚咁..
佢咁岩見到一間古堡0...就入左去啦.....
佢入到去..突然見到變左野獸ge王子...
佢好怕...... : 哎......help..
王子 :唔洗怕..........................(一5一十咁講曬..)
佢 :哈....咁岩呀我有一個女...遲d介紹過你呀下..
王子 :好呀...一齊睇world cup 啦...
就係咁貝先呀dad就留左在果度...
一齊睇tv喇0.睇到唔想走...

但係貝兒果邊好擔心....
所以佢決定去搵佢呀DAD.....
之後佢搵到古堡前...見到D貨...
就知佢呀DAD去左.lei度喇....
佢就上前搵佢呀dad喇...
點跳佢一入去就見到好樣衰ge野獸...............
大結局
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复
大家要多多支持我轉嘅古仔吖  
            多謝大家支持`!
咩来噶????????
我想认真看完
GC...

TT..

对小说好有兴趣...

呵呵..
需要慢慢睇...
好似唔错甘波.