Ee23时尚网

登记注册
搜索

冇用既男主角(第二话)

上次讲到Tony系升学既时候见番一个佢以前中意既女仔,系Tony同佢既好朋友啊

Mark坐车一次去学校既时候系公交车上面撞见Kitty同啊May。虽然佢地三个见到面但系只

系好似一D普通朋友咁打咗声招呼并冇讲其他野。虽然之前Kitty同啊May都中意过Tony

由于啊May选择咗退出,所以Kitty同啊May依家系好好既朋友。可能系之前发生既一切一

Tony同佢地两个既关系去到普通朋友就已经止步啦。系车既时候Tony冇望Kitty同啊

May个边一眼可能Tony唔想再回忆起之前既事,又或者佢唔敢去面对选择逃避。因为Kitty

系个比较主动既女仔,所以落车之后佢主动咁上去同Tony讲野,但系Tony只系用简单既

几个字回答就算。到咗报名既地方先知道TonyKitty读埋同一个班,而啊May只系陪Kitty

黎报名。黎日过咗之后仲有一个星期先开学,但系佢地都冇再联络啦。

开学果日TonyKitty一开始依然冇乜两句,但系每次落课Kitty都主动走去Tony度同

佢讲野,Tony依然只同简单既几个字“哦,系咩”黎回答。放学果时KittyTony、啊

Mark一齐坐车番屋企,咁系因为佢地住系同一个方向。系差唔多到既时候Kitty突然叫

Tony送佢番屋企。Tony问咗句“点解啊?”Kitty就答“系咪唔得啊!!”Tony犹疑咗一

下答应。系番屋企既路上KittyTony讲野但系Tony就好少出声。到Kitty楼下既时候Tony

终于忍唔住问咗Kitty一个问题,“点解你成日落课都过黎啊?你唔去识下其他人?”Kitty

琳咗琳就话“系个班我净系识得你,唔够胆同其他人讲野。”Tony轻轻咁笑咗笑,因为

Tony觉得Kitty点会唔够胆啊。Tony系番屋企既路上琳,佢个样似水泡咩,点解Kitty稳水

泡既时候次次都稳佢咧。因为好多日Kitty多数都系同Tony讲也多,有D好奇既同学就怀疑

佢地系米情侣啦。有一次上课一个好奇既同终于忍唔住问TonyKitty究竟系唔系情侣,

Tony琳都冇琳就否认咗。但系佢地两个既行为真系好难话佢地唔系情侣,可能系班既同

学不断不断既言论之下,TonyKitty系自己都唔知既时候成为咗真正既情侣。大家可能

认为Tony肯定好开心啦,终于可以同自己中意既人一齐,但系事实并唔系咁,因为Tony

根本就唔相信哩一段恋爱。TonyKitty冷冷淡淡,但又唔系完全唔理会,只不过系对

Kitty做既野从来都不闻不问。Kitty终于忍唔住问Tony“点解我觉得你好似一D都唔紧张我

噶,如果你唔中意我我地可以唔一齐噶!”Tony微微笑住咁讲“唔系,只不过我想俾D

人空间你姐。”其实Tony到依家都冇相信过哩段恋爱。其实哩段恋爱可以讲系Tony既第

一次恋爱,好多人话初恋系甜既但系Tony就冇咁既感觉。

到咗2月份寒假既岩岩开始Tony好似以往一样要去其他城市探望佢既嫲嫲,去咗几日先打咗次电话俾

Kitty。因为系电话里面听到Kitty好似好忙就只系讲咗几句,其中Kitty问Tony情人节会唔会番黎,Tony只系讲

咗句唔知啊,其实Tony想俾个惊喜Kitty,其实Tony连礼物都已经准备好啦。系2月13号Tony番咗自己屋企琳

住打个电话俾Kitty俾个惊喜佢点知到收到惊喜既竟然系自己,系电话当中Kitty好坦白咁讲自己系寒假曾经交过

其他男朋友仲唔止一个。但系一向中意张自己收埋既Tony只系用D好讽刺既语气讲“唔错啊,过得几充实啊。”

讲完电话当晚Tony去咗佢死党啊Tim到瞓,啊Tim系自己人个人住间屋企又大3房一厅。Tony有3个死党叫啊

枫、啊峰、啊Tim。一个星期有几日都会去啊Tim度住。2月13号当晚Tony带住好差既心情去啊Tim度,但系

Tony依旧张佢既笑容挂系脸上唔想俾其他人发觉。2月14号早上Tony完全冇打过电话俾Kitty,因为Tony根本

唔想见到同听到Kitty同佢既生活有既充实。就算Kitty俾电话Tony佢都冇去接,后黎Kitty打电话俾啊Tim先知道

Tony原黎系啊Tim。跟住Kitty就黎咗啊Tim度稳Tony。Kitty黎度既时候Tony同啊Tim正系度打紧机。Kitty就张

Tony拉咗去第二间房问佢点解冇接佢点话,Tony只系好敷衍咁答“冇电囖!”可能Kitty已经意识到,就不断不

断既解释。但系Tony一直都冷言冷语,同埋有D讽刺既话同Kitty讲也。最后Kitty终于忍唔住落下眼泪,Tony

见到落泪既Kitty佢个心觉得好痛好痛,因为Kitty利用过Tony,但系佢都仲系中意Kitty,所以Tony放下佢既自

尊去氽番Kitty。Tony竟然讲咗“对唔住,我错啦!”其实Tony自己都唔唔知点解佢会咁讲。2月14号当晚Kitty

同Tony系啊Tim屋企过夜佢地第一次发生关系。第二日佢地番咗屋企张情人节既礼物俾Kitty。礼物系一对公仔

同一个心形既金沙,公仔系迪斯尼既一对松鼠仔,礼物摆的好整齐明显Tony系想俾个惊喜俾Kitty,佢系好中

意Kitty既。晚黑Tony去咗Kitty屋企食饭,其实已经唔系第一次噶啦。Kitty屋企人同Tony屋企人都知道佢地两

个拍拖。由于Tony既尽责Kitty每次系佢度过夜佢都会打电话俾Kitty屋企人帮Kitty保平安,同埋佢好少Say no

既性格Kitty屋企人都好中意Tony都冇反对佢地既交往。后黎Tony对Kitty既感情越黎越深佢对Kitty既独占欲亦

越黎越强,虽然Tony唔会刻意去话Kitty同其他男性朋友玩得好埋但系只要Tony既话佢个日就唔会点讲野。一

年以黎佢地好似一般情侣咁吵下架冷战下但系并冇令佢地分手。有次因为Kitty要求Tony送佢番屋企但系Tony

又想同死党啊Mark去打机Kitty唔应成两个就发生争执,争执越黎越犀利最后Tony竟然出手打咗Kitty。由于当

时火遮眼Tony做咗佢一生最后悔既事,哩件事令佢后悔至今。但系今次Kitty既生日Tony竟然冇出席而系选择

咗逃离,事后佢地双方既家长都倾过电话,甚至连Tony既家姐都打电话俾Tony痛斥咗佢一餐。由于Kitty既眼

泪Tony再次心软,但系佢咁次并唔冇好似上次咁讲“对唔住!”
有一次好唔好彩Kitty有咗Tony既BB,系佢地商量之下觉得落咗个BB。Tony住Kitty去到医院。等Kitty去到

落BB既时候,Tony静静咁坐系度等,可能因为冇认识既人佢再冇挂住以往带住既面具。而系一脸担心既表

情。到佢地出咗医院之后,Tony紧紧咁拖实Kitty只手,佢觉得令到自己最中意既女人咁痛苦好内疚,佢哩刻

只系唔想再俾Kitty受伤想俾幸福佢。哩件事之后佢地好平静咁过咗一年吵架都少咗。佢地点都唔知平静只不过

系暴风雨既前夕,系毕业个年Kitty认识咗个叫啊Kan既男仔佢地不时既讲电话同埋发SMS 因为老师既安排佢地

系班里面系坐埋一齐既。当然Tony就紧系知道Kitty上课时倾电话同发SMS啦但系并冇去问Kitty关于个个电话

既任何问题。Tony虽然唔算好聪明但系佢好识观察人,当然Tony知道个个电话系一位男性朋友,但系Tony一

向都会俾好多既私人空间俾啊Kitty所以就冇问太多。系哩段时间Tony遇番啊May可能佢对啊May仲有少少余情

未了所以Kitty介绍俾啊May既男仔佢有阻止。但系最后只系行动咗一半就停止咗啦。过咗一段时间Tony系Kitty

个blog度睇到Kitty写中意既此中系佢,同埋Kitty做人好坦白同Tony讲咗事情既一切。Tony知道一切后虽然个

心好唔舒服但系佢都冇去责备Kitty。由于哩件事虽然Tony并冇责备Kitty但系佢地学期既下半年进入咗个长期

冷战。Tony又开始对Kitty既事好少过问,而Kitty亦冇再好似以前咁成日痴住Tony。差唔多毕业既时候Kitty更

加是早出晚归,甚至玩到凌晨然后再到Tony屋企瞓。因为Tony配咗自己屋企既钥匙俾Kitty所以Kitty可以自由

出入。因为咁Tony觉得佢自己冇办法接受自己女朋友早出晚归,甚至玩到凌晨。系毕业礼知道决定咗同Kitty

分手,成个暑假再冇见过面。

可能系缘分啦学校分配实习既时候,佢地竟然分咗系同一间酒店实习。
系米真人真事来噶~?
仲有最后一篇冇时间写...

写完你米知囖
快D写埋吖~好想睇埋落去吖~

写下写好发现写咗好多写唔晒今晚....俾多人时间我
        最好的网络电话尽在网络电话之家,公司型,话吧型,家庭型,手机型,网关电话,软电话,款款精彩,总有一款适合您!为您节约电话费70%。咨询QQ 77684458    公司网站http://www.voip588.com

主营业务:

一、 集团公司通讯方案
    举例,某集团公司,全国各地有20多个分支机构,内部通话和外部通话,电话费相当昂贵。
解决方法:1,在集团公司总部和20多个分支机构分别安装 众方EIA语音网关;2,实现全国各地内部通话零资费,打外部长途,只有几分钱,还没有市话接入费,可以收发传真,可以显示公司电话号码;3,全国各地的业务人员,无论在哪里,无论往哪个分支机构打电话,哪怕是人在北京,要往上海分公司打电话,都是市话收费。总的话费成本降低70%左右。通话详单可自助查询。

二、中小企业通讯方案
   举例,某电话营销公司,工作需要整天打电话跟意向客户沟通,电话费成本是营销成本的很大一部分,甚是心疼电话费。
   解决方法:只需要在公司接入众方EIA语音网关或者众方VB语音网关,就可以几分钱打国内长途电话,还是用普通电话机拨打,拨号规则不变,显示公司电话号码,可以发传真,通话清晰,稳定。直接降低电话费成本60%左右。通话详单可自助查询。

三、话吧应用
   话吧直接接入众方VB2004网关或者VB2008网关,就可以低资费打电话了,免费赠送话吧计费软件。通话详单可自助查询。
*滑块验证: