Ee23时尚网

登记注册
搜索

冇用既男主角(第三话)

岩岩同Kitty分手既Tony系实习前日日就系屋企打机或者同D朋友去打下波,佢想通过咁样快点忘记Kitty。有一段时间Tony同以前假期一样番去嫲嫲度,系之前佢识咗个女仔。个女仔叫咗啊Yan ,佢地好倾得埋,Tony都好中意同啊Yan倾计因为啊Yan好开朗又好似有D傻傻地,成个大笑姑婆咁。只要同啊Yan倾电话Tony就会唔记得唔开心既野。有一次啊Yan电话冇钱所以冇办法回TonySMS,之后啊Yan同佢朋友既电话发咗条SMSTony

Yan:“喂!我手机冇钱啦,复唔到你啊,我依家用紧我朋友电话发俾你噶。”

Tony :“哦,咁你快D去冲钱啦闷死我啦,我啊嫲屋企好闷啊。”

Yan:“冲咗冇既耐咋,哩几日同你讲电话,发SMS搞到我冇晒钱你。”

Tony :“哎,依家咁啦同我计啦,最多米帮你冲番,哎我地既友情见底啦。”

Yan:“系啊见底啦啊烦,次次都系哩句有冇新意啊,你话帮我冲噶唔理你啊,我朋友要囖番台电话啦唔同你讲啦,拜拜!”

Tony “哦,得啦。”

系短信完咗之后Tony换好衫落街卖咗张充值卡帮啊Yan充值。你地一定以为Tony想追求啊Yan先帮啊充值啦。但系并唔系你地琳咁Tony觉得死党有好多野对佢自己黎讲系讲唔出口既而且啊Yan个人又搞笑又可以

帮自己忘记D唔开心既野所以就咁做,何况情人俾朋友既限期要短好多好多,佢唔想冇咗个朋友。系Tony帮啊Yan充值后啊Yan俾番短信Tony

Yan:“哇!真系帮我冲咁好人,仲要冲50蚊。”

Tony :“系啊好多人都咁赞我噶,系米觉得多啊你可能俾番我噶。”

Yan:“帮我冲咗就系我噶啦,冇得囖番噶啦。”

Tony :“我掉钱落海都冇琳过有得囖番。”

Yan:“你死啦!”
…………

812号终于到咗实习既时候啦,Tony一如既往同啊Mark一齐行动坐车到酒店,第一次只系普通既讲解酒店同埋一次既考试及格就可以留底实习,由于人好多分开咗两批所以Tony并唔知道Kitty都会黎哩间酒店

实习。哩次既考试Tony同啊MarkPass咗所以只系等2日后酒店组织既军训。

814号所有人都带齐自己需要既野去到酒店集合,大家去到酒店既停车场准备坐酒店专车去军训既时候Tony望咗望周围既人,系哩度既人明显俾第一日少咗好多但系佢周围望既时候佢见到一个熟识既身影,于是佢就行过去睇睇原黎真系Kitty。可能Tony觉得大家都识咗咁耐做朋友都得既,Tony就行埋去主动同Kitty打招呼啦。

Tony :“喂!!靓女(Tony一直都系咁称呼Kitty既)你都系哩度实习咩?”

Kitty :“啊,系啊你都系咩。”

Tony :“我都企咗系哩度啦,唔同我黎参观啊。”(依然中意搞Gag
…………

系哩个时候负责今次带我地哩班实习生既人行都我地面前讲

负责人:“好高兴你地咁多位黎度我地酒店实习,我地酒店系上岗前都要进行一次既军训维持一个星期,系军训期间我地会观察你地,唔得一样冇得留底,不过你地放心我带咗好多次只有极少数既人系军训既时候先俾我地踢走,但系你地又唔好完全放心因为我会通过观察再张你地咁多位分配去唔同既部门。好依家我地开始分组上车。”

系分组既时候Tony发现自己D朋友全部都俾人分咗去其他组识得既人只有两个,一个系之前既同班同学,一个就系Kitty。上车出发之后Tony并冇同佢地两个讲也只系自己霸住两张凳系度瞓教。到军训既地点已

经系中午既时候啦所以负责人就话。

负责人:“拿!我地就按照依家哩个分组,军训时候班就咁分,认住你地自己班既教官,依家带你地上去自己班既宿舍。放低D也落黎集合。

大家放低自己D野就落度1楼系度有讲有笑,负责人见时间差唔多就组织我地排队先去食饭。到咗晚黑虽然大家系读书既时候都有好多次既军训,但系人总系贪新鲜见到好多自己唔识既人总系想去认识人地。所

以第一晚好多人都只系瞓咗12个钟。

第二日Tony见到其他人同佢一样都系瞓12个钟仲咁精神完全琳唔明。因为Tony平时最中意就系瞓教一日最少瞓10个钟依家先瞓2个钟点顶的顺啊,所以成日出错俾教官单独训练。系哩前个几日都冇咩,只不

过是好多人都以为TonyKitty系拍紧拖既。可能佢地曾经一齐过,所以D关系都系介乎于朋友同情人之间。佢地明知自己中意对方但系就双方之间放咗封墙,维持自以为朋友既关系。

系最后既两日唔知咩原因Tony个个班冇论系咩都系排最后,班既表现唔好自然就俾其他班训练得多。后黎负责人用好严厉既语气叫班里面没个人都出黎讲下感受,因为Tony系屋企系唯一既男丁,屋企既人对佢

都宠爱有加,所谓既娇生惯养,再加上佢既性格系个D“受软唔受硬”既人对佢越硬佢条颈就越硬。哩个时候轮到Tony讲感受既D表情明显系个D“条气顶住顶住好唔妥个种”Tony企咗系大家面前并冇讲任何

野只系一面好不在乎既样,哩个时候就行过哩问Tony

负责人:“点啊琳唔到啊。”

Tony :“琳唔到喔。”(依旧个个表情)

负责人望咗望Tony就话:“琳唔到啊,咁米企阵先啦。”

到班里面D人都讲晒啦负责人又再次行过黎Tony度问佢

负责人:“点啊琳到未啊,仲未琳到就企系度琳企到你琳到为止囖。”

Tony本黎就条气顶住顶住噶啦,依家直头好似火山爆发咁再忍唔住啦。

Tony :“人地点睇点讲米由得佢地囖,我系咁噶啦,我唔觉得我有错喔。”

系一番对话之后负责人就同Tony

负责人:“如果你唔想留低既下午我地有车番出去。”

Tony :“我冇所谓噶。”

负责人:“好咁你番埋去啦。”

哩度结束后大家就去食饭啦,期间KittyTony讲咗好多野Tony根本一句都听唔入。因为佢哩仲性格只要你激嬲咗佢,就算知道自己错佢都会同撑到恒。负责人此中系个成年人唔似Tony思想咁幼稚所以中午午睡

既时候叫咗Tony去倾计,过程都好平静都冇发生咩争执。可能负责人见既人多看穿咗Tony系个种受软唔受硬既细路仔,后来甚至开始讲笑添。

讲到哩度好似好少出现Kitty喔,讲番KittyTony啦其实期间除咗佢地中意自己呃自己都冇咩特别事发生既。特别既事并唔系发生系军训,而系军训完咗番屋企当晚。依旧TonyKitty番屋企,系路上佢地都好似

普通朋友咁倾计,Kitty依然咁挽住Tony既手臂,系对话中Tony知道Kitty已经有一位男朋友啦,知道后Tony明显少咗讲也。突然KittyTony讲。

Kitty :“可唔可以拖住你只手啊?”

Tony有少少惊讶:“啊!!可以啊!”

虽然哩句系Kitty主动提出既,但系Tony却主动抓住Kitty只手一直到Kitty屋企留下,Kitty发出惊人既要求。

Kitty :“Goodbye Kiss咧?”

Tony今次就唔止少少惊讶啦:“吓?唔系挂真系要?”

Kitty好肯定咁答:“恩!”

Tony答应咗Kitty既要求俾Kitty一个Goodbye Kiss。但系哩个Goodbye Kiss一直持续咗差唔多10分钟,最后Tony望住Kitty上楼之后就自己番屋企,系路上Tony心情好复杂。系度琳自己TonyKitty究竟咩关系。番

到屋企已经系凌晨啦,Tony系床上摊咗好耐瞓唔着因为佢个心好痛好痛。因为瞓唔着,所以Tony起身开咗支酒自己系度饮。唔知系米酒精令佢更清楚,佢决定同Kitty讲清楚。佢知道再咁落去自己只会越陷越

深,佢囖起咗手机按咗条SMSKitty
Tony :

Kitty我觉得我地咁样落去,我有种对唔住你男朋友既感觉,我亦唔想生活系你既阴影里面,不如我地以后都唔好再见啦,咁样对我对你都好!!

Tony系发黎条SMS既时候冇琳过Kitty咁大既反应甚至落下咗佢宝贵既眼泪,对于处女座黎讲眼泪只有系冇人既时候偷偷咁落下哩所以处女座既眼泪好似宝物咁好难稳到。哩个时候因为一个人饮咗2支酒已经开

始醉啦,Kitty突然打电话俾TonyTony一副醉猫样咁听住个电话,Kitty明显系度喊住咁讲电话,

Kitty :“痴线噶!发D咁既也过黎,你有冇理过我感受噶!”

听到Kitty咁样既声音Tony好似突然间酒醒咁
Tony :“我讲个D系真噶,我觉得咁样对你对我都好,我地头先咁做你唔觉得好对唔住你男朋友噶咩?”
Kitty :“你觉得?你又知我好?你明知我中意你,都唔中意个D男噶,你知我唔可以冇拖拍噶。”
Tony透咗下大气讲 :“哎~~~~
算了过去啦,我好攰啊唔讲啦我想瞓啦。”
Kitty既抽泣未停止过 :“我依家过你度!”
Tony好担心咁讲 :“讲笑咩依家几点啊!唔好啊你!”
Kitty好肯定咁再重复多次之后即刻就挂咗电话 :“我依家过你度!”

Tony觉得Kitty既语气并唔系讲笑所以自己都唔敢瞓,担心一个女仔咁夜会有危险,实在顶唔顺啦衫都唔换即刻跑落街,沿住去Kitty条路一直好子细咁稳。行下行下见到一个身形好似Kitty既女仔Tony就即刻跑上

去睇睇,跑到上去哩刻Tony好似放低咗心口个块好大好大既石头,佢终于见到Kitty啦。

待续……

又要等吖~?

其实就到哩度好唔好咧.....

留个结局俾读者自己琳系点就点....咁好冇咧?

如果我咁哩个我就该成最后噶啦...!!!!
更系5好喇~~强烈要求写埋落去
系咪真人真事啊?好似好有感觉    搞到我好似睇电影甘  楼主居然盗取了结局。。心里不是滋味!!
*滑块验证: