Ee23时尚网

登记注册
搜索

该收起的心情?

哩个问题一直烦左我好耐好耐...
但系一直以来我都冇哩个勇气去揭开哩个答案...
又或者即使我再点样想去揭开都好...
渠唔肯开口我永远都唔会知道真相...

我同渠好好...识左8年了...
系近哩两年我地噶关系从普通朋友升华到无话不谈噶好朋友...
分享对方噶心情...对每一件事噶睇法...对生活噶憧憬等等...
有时我地对事情噶睇法都好似...甚至对方谂咩...都知...
哩两年噶相处...我系渠身上学到好多嘢...
一直以来我都以为我地系好好好好噶朋友...知己...
我都相信哩个世界系有纯友谊哩件事...
直到几个月前...我开始对渠噶感觉有左微妙噶变化...
我唔确定对渠噶感觉系点...系钟意定系只系习惯...
习惯渠每天都会同我倾QQ...习惯每个星期我地都会见上一次面...

到左渠有日同我讲渠钟意左个女仔...
我一直都好想知道个女仔系边个...
所以经常我都会系我地倾QQ噶时候讲到哩件事...
起初渠会同我讲...后来每当我讲到渠有钟意噶人时...渠就会转话题...
不过渠都同我讲左个女仔我都识...
到左适当噶时候渠就会讲我知...但系渠身边噶女性朋友我识噶来来去去都系个几个...
我亦都好傻甘幻想个个究竟系米我...
系我生日个日...去左唱K...买单时房费渠抢左来俾...生日之前渠知道我想买只羽毛球拍...渠送左俾我...
渠对我好好...我唔开心渠会氹我...当我有时噶时候渠都会义不容辞甘帮我...
渠同我讲过...如果我同一个唔好噶人一齐...渠好会担心...

我觉得我哩D谂法好傻...可能渠只不过当我系一个好好噶朋友...或者只系知己...
但系我好傻甘谂...渠钟意噶人会唔会系我...
但无论我点谂...我始终都唔系渠...渠个心谂咩我唔知...

我唔敢问...亦都唔敢同渠讲我噶感觉...
因为我宁愿错过一段感情都唔想失去一段友情...
其实我觉得果个女仔应该系你罗...
你比小小勇气自己话吾定就可以得到他...
吾付出又点会有收获呢?!系咪?!
他吾讲他中意边个...
可能系因为他中意你...
但又惊你拒绝他...
好多时D也...
只要你自己肯踏出第一步...
一切都会变得简单...
你吾讲出口...
或者有结果...
都变到无缘在一起,,,
好多时D也....
就系因为呢D原因而错过对方...
你自己考虑清楚啦...
未试过...
结果系点~无人会知噶嘛
要是能对着佢自首,你大概做了佢新女朋友..
我宁愿错过一段感情都唔想失去一段友情... 知己真喺太難穩
回复 2# Carychan

你都讲得好岩噶。系。就系欠缺左一份勇气。到依家我都唔敢去肯定D咩或者走出第一步。
唉。。
回复 4# 尜噠吇

点解重有后面冇嘢噶????
讲真吖~~
我觉得其实你地真系有机噶~~
不过就要有个人主动少少讲出口罗~~
但如果你觉得...
维持依家既关系比做情侣好既话都可以继续既...
都系果句啦~~
未试过...
结果永远都吾会知~~~
我觉得距中意葛人应该系你,
如果唔系你,拒唔会当你问起的时候拒一直在回避你的话.
如果你对拒有感觉,就向拒表白咯,
幸福系要自己争取,过失之后就难以挽回啦!
嗯...我覺得你的繼續維持咁嘅關係幾好啊..
你5敢開口問嘅同時..佢都可能同你一樣無勇氣問...
不過愛情喺好講時候嘅..你要衡量下..萬一果個真系你..如果而家你5講..到第日再講..佢會5會有咩變化..錯過左就5抵喇..

不過我總覺得男女喺無純友誼嘅....
继续等待吧`!
他迟早会开口的`!
*滑块验证: